Stafeta Ciclista Rotary, la Jimbolia, de Ziua Europei

In data de 9 mai, de Ziua Europei, va avea loc startul Stafetei Cicliste Rotary, in localitatea Jimbolia, in prezenta oficialitatilor Districtului Rotary 2241 Romania-Republica Moldova.



Stafeta Ciclista Rotary este un eveniment districtual ajuns la a doua editie si va cuprinde Cluburile Rotary aflate pe traseu, de la punctul de start, localitatea Jimbolia, pana la cel de finish, Mangalia. Daca la prima editie, stafeta s-a deplasat pe o singura ruta, care a unit simbolic Vestul tarii cu Estul, noutatea acestei editii consta in faptul ca stafeta ciclista va urma doua rute distincte, una traversand tara din Nord spre Sud, iar a doua, de la Vest spre Est. Cluburile Rotary participante la proiect vor organiza diverse actiuni, care sa ilustreze tema "Promovarea ciclismului ca un mijloc de transport alternativ nepoluant si implementarea imaginii biclistului ca participant la trafic cu aceleasi drepturi si obligatii".
"Aceasta manifestare subliniaza beneficiile practicarii ciclismului, un hobby sanatos si adecvat tuturor categoriilor de varsta. In acelasi timp, Cluburile Rotary care se vor alatura proiectului intentioneaza sa atraga atentia autoritatilor locale in ceea ce priveste necesitatea construirii pistelor pentru biciclete si finalizarea celor existente", a subliniat Aliakbar Barmayoun, manager de proiect.