Dinamo o umbra a trecutului

Dinamo - Poli Timisoara 1-2
Partida a fost una echilibrata, dar fara prea multe reusite, desi cele doua echipe au incercat permanent sa construiasca faze ofensive care sa puna in pericol poarta adversa.
Atat Timisoara, cat si Dinamo au avut cateva atacuri ce se puteau termina cu gol, insa in prima jumatate de ora a meciului, ocaziile clare de gol au cam lipsit.
Cea mai mare ocazie a Timisoarei a venit in minutul 30, in urma unui corner executat de Contra de pe dreapta, centrarea acestuia fiind trimisa cu capul de Cocis din careu, insa Curca a intervenit salvator.
Pana la urma, banatenii au intrat in avantaj la vestiare, Dorin Goga deschizand scorul in prelungirile primei reprize, dupa ce a scapat singur in careu de la limita offside-ului si l-a invins pe portarul dinamovist cu un sut la coltul scurt.



Dinamo putea reveni pe tabela in minutul 59 cand Marius Niculae a sutat senzational de la aproape 35 de metri, insa interventia lui Taborda a pastrat scorul nemodificat, portarul respingand de sub transversala torpila dinamovistului.
Semnalul de alarma tras de Niculae nu a fost receptionat de timisoreni, care au cazut brusc in joc, atat fizic, cat si psihic. Astfel ca, in minutul 63, Marius Niculae si-a scos parleala si a redus din diferenta cu un sut printre doi adversari, la o faza in care apararea timisoreana n-a avut reactie.
Din acel moment meciul s-a jucat la o singura poarta, cea a lui Taborda, care a fost greu incercat in minutele urmatoare la ocaziile alb-rosilor.
Ioan Ovidiu Sabau a reactionat dupa o perioada in care echipa sa a fost dominata clar si i-a trimis in teren pe Dede si pe Parks, in speranta ca acestia vor reusi sa tina mingea departe de propria poarta. Finalul de meci a fost dramatic, banatenii aparand cu disperare avantajul de un gol in fata atacurilor disperate ale cainilor rosii.