Cum recrutezi un manager

Atunci când te uiti în CV-ul unui om pentru a stabili daca este bun pentru job, de fapt te uiti doar la partea vizibila a icebergului. Ceea ce de fapt te intereseaza cu adevarat este ce se afla sub nivelul apei.
Sa dau un exemplu. Cauti un manager. Te uiti la ce echipe a mai condus, ce studii are, ce il motiveaza, ce fel de personalitate are. BULLSHIT!



Ar trebui sa-i pui o singura intrebare si il rogi sa raspunda sincer:
“Stimate domn, aveti sau ati avut mai multe amante simultan?”
Daca raspunde da, el este omul de care ai nevoie!
Sa ma explic:
Un bun manager ar trebui sa aiba urmatoarele calitati:
* Multitasking. Evident, omul nostru este multitasking.
* Multa energie. Pe mine unul uneori ma depaseste situatia, si nu am decât o sotie. Candidatul nostru este în stare sa tina piept la cateva femei simultan.
* Atentie pentru detalii si memorie buna. Va dati seama ca este in stare sa asculte fiecare femeie si sa tina minte ce a spus fiecare fara sa le încurce?
* Putere de convingere si motivare. Cumva reuseste sa fermece fiecare femeie oferindu-i ceea ce are nevoie in limita timpului si resurselor sale limitate.
* Ingeniozitate in a gasi finantare pentru proiecte. Aici chiar este un as!
Cum naiba reuseste sa faca fata la provocarea asta nu stiu (bani de flori/cadouri/ film la mall/restaurant/weekend-uri romantice)?
* Capacitatea de a termina la timp un proiect. Este foarte capabil de a se incadra in timpul alocat fiecarei amante fara a o dezamagi.
* Rezistenta supraumana la stress. NO COMMENT.
* Optimism, gandire pozitiva. Ideea ca ar putea fi prins cu mâta în sac, ca ar putea sa-si piarda vreo parte a corpului in urma unui atac de gelozie nici nu ii trece prin cap?
* Asumarea riscurilor. De toate felurile…
* Capabil sa tina un secret. Evident ca este foarte discret.
* Capacitate de a trata in mod egal subalternii si de ai face sa se simta speciali. Este un “natural talent”, cum s-ar zice!
* Si ultima, dar nu mai putin important, cinism sau o linie foarte mobila a moralitatii. Din nou, NO COMMENT