Liverpool a lasat-o pe Unirea sa viseze frumos doar 11 minute

Campioana Romaniei a dominat-o pe celebra echipa engleza la numarul de ocazii, suturi spre poarta si cornere, dar n-a fost de ajuns. "Cormoranii" i-au dat o lectie de pragmatism
Singura reprezentanta a Romaniei calificata in primavara europeana, Uni rea Urziceni, a parasit aseara Liga Europa la fotbal, dupa ce a pierdut, pe stadionul „Steaua" din Bucuresti, scor 1-3, duelul cu FC Liverpool. Partida a contat pentru mansa secunda a „16"-imilor de finala. In tur, britanicii au invins cu 1-0.
Fundasul portughez Bruno Fernandes a deschis scorul cu o lovitura de cap (19). Ialomitenii au sperat ca pot produce minunea pana in minutul 30, atunci cand Mascherano a spulberat visul frumos al campioanei Romaniei. Babel (41) si Gerrard (57) au alungat apoi si ultimele sperante ale Unirii.
Formatia din Urziceni a incheiat aseara una dintre cele mai reusite campanii continentale a unei formatii romanesti.
Bruno Fernandes a marcat aseara primul sau gol pentru gruparea ialomiteana. Reusita fundasului portughez este, totodata, prima a Unirii intr-un meci oficial de la sosirea israelianului Ronny Levy pe banca tehnica a campioanei Romaniei.
Gazdele l-au pierdut pe George Galamaz in minutul 27, care s-a accidentat.
Pe arena din Ghencea a fost o atmosfera nesperat de incinsa. Nu mai putin de 25.000 de spectatori au luat cu asalt tribunele si au sustinut echipa ialomiteana cat timp a fost in avantaj. Unirea n-a avut parte de asa incurajari nici macar in toamna anului trecut, la partidele din grupele Ligii Campionilor. Campioana Romaniei a fost sustinuta de fani veniti de la Cugir, Vatra Dornei si alte orase indepartate.
Hagi l-a vizitat pe Benitez
Din cauza traficului infernal catre stadionul „Steaua", destule persoane au patruns in arena dupa fluierul de start al partidei.
Surprinzator, fanii „cormoranilor" au fost destul de linistiti. Cei 1.200 de englezi au cantat la final celebrul lor imn „You’ll never walk alone", moment aplaudat de toata asistenta.
Ronny Levy, antrenorul Unirii Urziceni, a stat in picioare aproape pe tot parcursul meciului. Spre deosebire de fostul tehnician al ialomitenilor, Dan Petrescu, israelianul a fost mult mai calm. In schimb, Benitez nu s-a ridicat de pe banca tehnica nici macar atunci cand Unirea conducea.