Premiera la Opera - Nunta lui Figaro

Artistii Operei Nationale Romane din Timisoara se pregatesc de... nunta. De "Nunta lui Figaro", desigur. Sfarsitul de saptamana aduce in fata melomanilor cea mai recenta montare a operei semnate de Wolfgang Amadeus Mozart acum mai bine de 200 de ani.
O intamplare vesela construita pe muzica unuia dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor. Asa poate fi descrisa povestea muzicala ce prinde viata din nou in fata melomanilor. Opera bufa in patru acte, "Nunta lui Figaro" este pentru cei care o urmaresc un dublu prilej de bucurie: bucurie data de farmecul unei piese celebre si cea data de intalnirea cu unii dintre cei mai tineri artisti ai operei timisorene.
Montarea timisoreana a "Nuntii lui Figaro" ii aduce in fata publicului printre altii pe Bogdan Zaharia, Mihaela Marcu, Narcisa Brumar si Sorin Petru Burca. Conducerea muzicala ii apartine lui David Crescenzi, iar scenografia Getei Medinschi. "Nuna lui Figaro" varianta 2010, ajunge pe scena Operei Nationale duminica, 28 februarie, de la ora 19.