Mica Viena, 21 - 23 august

Mica Viena, manifestari de weekend

Primaria Municipiului Timisoara a pregatit in acest weekend, manifestari culturale incluse in proiectul "Timisoara-Mica Viena". Programul concertelor care se desfasoara in Piata Unirii este urmatorul:
Vineri, 21 august
- de la 20:30 va concerta Jazz de Necaz. Trupa interpreteaza compozitii si standarde orchestrate intr-o maniera proprie, iar ca gen canta fusion, combinand funk-ul cu latin-jazz-ul si cu influente afro. Jazz de Necaz va evolua in urmatoarea componenta: Sebastian Spanache - pian, Dan Mitrofan - chitara, Maria Chioran - voce, Lucian Nagy - saxofon, ewi, Victor Miclaus - bass si Tavi Scurtu - tobe.
- de la 21:30 vor canta Daggu feat Kleo. Ei si-au inceput cariera muzicala in primavara 2008, cand au lansat un album impreuna care include elemente pop, dance si house. Kleo vine din lumea operei, vocea ei potrivindu-se perfect cu cea a lui Daggu. Albumul, intitulat "Summer Project" are 11 piese plus 4 remixuri si contine si superhitul "Trillu Lillu".
Sambata, 22 august
- de la ora 20:30, va oferim o seara de weekend speciala, de aceasta data cu un concert al Teatrului German de Stat din Timisoara. Spectacolul muzical "Intre Prieteni" este realizat dupa o idee de Dana Borteanu, sub coordonare artistica a Idei Jarcsek-Gaza. Cei care iubesc muzica, nu mai au nevoie de argumente pentru a se bucura de acest spectacol, pentru ca el cuprinde cateva dintre cele mai indragite piese din repertoriul international. Dana Borteanu si Harold Schmeltz vor interpreta alaturi de orchestra Teatrului German de Stat Timisoara sub conducerea lui Ioan Opra hit-uri indragite precum "When I need you", "Crazy little things called love", "We've got tonight", "Marmor, Stein und Eisen", "Anyplace, Anywhere, Anytime", "Thorn in my side", "Mexican Girl", "The Best" s.a.
Duminica, 23 august
- de la 20:30 Sabina, o voce de exceptie, care a reprezentat Timisoara la Megastar si Luci (chitara) ne vor incanta cu cover-uri, din repertoriul The Corrs, Pink, Alanis Morisette, Six Penece Non the Richer si altii. Sera va continua cu formatia de camera West Brass Quintet, care a luat fiinta in anul 2003 la initiativa a cinci tineri muzicieni entuziasti, dornici sa pormoveze muzica pentru instrumente de alama. Cei cinci membri ai grupului sunt muzicieni profesionisti, ce activeaza ca artisti instrumentisti si profesori in orchestrele si universitatile din vestul Romaniei. Componenta quintetului este urmatoarea : Corneliu Meici - trompeta, Florin Dan - trompeta, Bogdan Dijmarescu - trombon, Radu Dragoi - corn, Felix Burghelea - tuba, Ferencz Szekernyes - percutie.
In final va canta Ansamblul de percutie Splash, al Colegiului National de Arta Ion Vidu. Splash a sustinut recitaluri in Germania, Ungaria, Austria si Serbia.