FCM Targul Mures - CFR Timisoara 6-1

FCM Targul Mures - CFR Timisoara 6-1

Victorie categorica a targumuresenilor in penultima etapa a ligii secunde la fotbal, seria a doua. A fost ultima evolutie in fata propriului public (in jur de 500 de spectatori) din acest campionat. Interesul scazut pentru aceasta partida se explica prin lipsa mizei pentru gazde. Timisorenii aveau insa nevoie de puncte pentru a-si pastra sansele de salvare. Veniti cu un lot redus, doar patru rezerve, inclusiv portarul, si inferior valoric, acestia nu au putut emite pretentii.
Dupa o prima faza periculoasa la poarta gazdelor, incheiata cu un sut pe poarta lui Botoser, deviat de apararea mureseana, elevii lui Cosmin Bodea au dominat cu autoritate, jucandu-se de-a dreptul cu ocaziile. In ultimul minut al primului act Antal, care oferise pana atunci cateva pase de gol, nu mai poate rata din fata portii goale, dupa pasa lui Vancea: 1-0! In aceasta repriza, caseta tehnica este graitoare: suturi: 9-2 (pe poarta, 4-1), cornere: 5-1.
La reluare, in minutul 55, oaspetii restabilesc egalitatea printr-un penalty oferit lui Szekely. In minutul 65, Antal prinde coltul lung printr-un sut de la marginea careului, realizand dubla. Dupa doar trei minute, Astafei fructifica o pasa in adancime si conturile erau incheiate. Saim isi trece si el numele pe lista marcatorilor, cu un sut din afara careului, in minutul 71. Dupa alte doua mari ratari, Vancea il executa si el pe Cioloca cu o scarita, dupa care Astafei inchide tabela in penultimul minut.
In urma acestui rezultat FC Municipal si-a asigurat locul al treilea, indiferent de ce va fi in ultima etapa. CFR Timisoara este aproape sigur retrogradata, fapt care tot nu explica refuzul antrenorului Florin Bugar de a participa la conferinta de presa.