Cum terfelesc analfabetii munca unui om

Cind nu au stiri de doi bani, ei merg pe teren sa vaneze subiecte, care ar putea sa le aduca cititori. Este si cazul celor de la Adevarul, care au trecut duminica pe la Pizzeria Rebecca, unde se desfasura Campionatul timisoreni.ro, etapa a II - a. Am postat exact articolul postat de ei. Textul este scris cu greseli si in plus e si incorect numele celor amintiti in articol, greseli ce le-am si subliniat. M-a deranjat si faptul ca le-am specificat sa fie pus titlul Campionatul timisoreni.ro , iar ei mi-au pus acest titlu:
,,
Campionat de table pentru bani sau pizza

Autor: Stefan Both
Data: 8 iun 2009

Competiţia a adunat 70 de concurenţi, tineri şi pensionari.
Pensionarii sunt cei mai pasionaţi jucători de table din Timişoara. Cei mai înrăiţi jucători de table s-au întâlnit într-o competiţie la care au primit premii în bani sau tichete la pizzerii.

O pizzerie din oraş a fost luată cu asalt în week-endul care a trecut de cei mai împătimiţi jucători de table din Timişoara. Liga Campionilor Timişoreni.ro 2009 a adunat 70 de persoane, care şi-au disputant titlul de cel mai bun jucător de table din faţa blocului sau din parc. După zeci de ore de aruncat cu zarurile, competiţia a fost câştigată de Adrian Bălan, care a participat pentru prima dată la această competiţie. Al doilea cel mai bun jucător de table, amator, este Dorin Câmpeanu, iar al treilea clasat în Liga Campionilor este Adrian Marghiloman.

Dacă cel mai tânăr participant avea vârsta de 18 ani, la categoria „cel mai vârstic jucător de table” a fost Ilie Bejar. La vârsta de 80 de ani, acesta a reuşit să câştige patru din cele şapte meciuri jucate. El joacă table de 25 de ani, adică de când a ieşit la pensie.

Antrenament de şase ore

„În tinereţe am jucat şah. Dar când am ieşit la pensie am început să practic acest joc. Eu spun că e mai mult un joc, dar poate fi considerat şi sport pentru există o federaţie, la Bucureşti, iar pe undeva îţi dă satisfacţia unei competiţii pentru minte. Se poate spune că e un sport al minţii”, a spus Ilie Bejar, care a lucrat ca militar. Veteranul tablagiilor din Timişoara se antrenează zilnic în Parcul Central, locul preferat al jucătorilor de table. Acesta spune că dacă vremea este frumoasă, stă pe bancă şi joacă table între patru şi şase ore. „Pentru noi, cei de vâsta a patra, e un mod plăcut de a petrece timpul. Pot să spun că tablele fac parte din viaţa mea”, a mai declarat Bejar.

Întrebaţi cât la sută e hazard şi cât la sută este ştiinţă, amatorii de table au acelaşi răspuns. „Nu depinzi de cunoştinţe sau tehnică de joc. Totul depinde de zar. Nu îţi iese tot timpul, sunt zile în care merge şi zile în care nu”, a mai afirmat octogenarul. Există însă şi un secret: să rămâi cumpătat în momentele cheie.

Tabla e un joc antrenant şi atrage multă lume. Pe undeva e bine că nu se joacă în sistem eliminatoriu, ci după sistemul elveţian, în care toată lumea joacă şapte partide”, a declarat Peter Bahuczky, organizatorul Ligii Campionilor de la Timişoara. Concurenţii care s-au clasat pe primele poziţii au primit premii în bani, cupe şi diplomă, iar primii zece s-au ales cu tichete pentru pizza.

Investiţii de mii de euro

Jucătorii înrăiţi de table investesc sume importante de bani pentru a avea cele mai bune seturi de table. Preţurile pentru o cutie de table pleacă de la 50 lei şi ajung chiar şi la 1.000 de euro. „Acestea sunt din piele întoarsă, au zaruri speciale cu pahare, unele seamănă cu un diplomat de om de afaceri. Aceştia joacă un stil mai complex, numit backgammon”, a declarat Peter Bahuczky. ''

Sa va fie rusine ca articolul acesta face ca munca mea sa para o competitie de slaba calitate, dar daca nu va duce mintea mai mult, nu are rost sa va bateti joc de un grup intreg de oameni.