Pofta buna la sanatate - Broccoli


Restaurantul Bio Fresh din Timisoara va invita marti de la ora 19:00 sa luati parte la prezentarea Pofta buna la sanatate.


In aceasta saptamana vor discuta despre broccoli: proprietati si impactul pozitiv asupra organismului.

Broccoli, denumit şi conopida verde, este un aliment cu proprietăţi terapeutice foarte eficiente. Bogat în vitamine, minerale (calciu, magneziu, zinc, mangan, fier, potasiu, seleniu, fosfor) poate preveni afecţiuni dintre cele mai complicate.
Datorită conţinutului bogat în glucoză, intervine în combaterea cancerului pulmonar, de prostată şi de vezică urinară. Persoanele care consumă zil
nic 70 de grame de muguri de brocoli timp de două luni sunt mai protejaţi împotriva gastritei, ulcerului şi cancerului la stomac. În urma cercetărilor, în această privinţă, brocoli este considerat leguma numarul unu din categoria celor mai bogate substanţe anticancerigene.
Foştii fumători, dar şi cei care fumează zilnic peste 20 de ţigări, ar trebui să consume brocoli pentru a-şi micşora şansele de a se îmbolnăvi de cancer. Efectele sunt mai mari în cazul fumătorilor înrăiţi, potrivit unor cercetători. Brocoli n-ar trebui să lipsească din meniul unui actual sau fost fumător, cel puţin până când reuşeşte să se lase de acest viciu.
Consumul de brocoli ar putea fi soluţia cheie împotriva diabetului, conform unor oameni de ştiinţă britanici. Cercetările anterioare au arătat că un consum ridicat de brocoli reduce riscul survenirii unor atacuri de cord sau accidente vasculare. 
Brocoli este un adevarat depozit de vitamina K, aceasta ajută la fixarea calciului în oase, făcându-le mai puternice. Cu cât oasele vor fi mai tari, cu atât întregul tău organism va fi mai rezistent şi vei avea mai puţine şanse să cazi, să te răneşti, iar spatele să te doară.




tags: Pofta buna la sanatate