Excursie la fabrica de pâine

Miercuri 11 mai 2011, copiii de la Gradinita Minissa din Timisoara au fost într-o scurtă excursie la Fabrica de pâine Scalini din Timisoara.


Această activitate extracurriculară vine ca suport la proiectul tematic desfășurat în această perioadă în grădiniță și pe care cei mici il parcurg cu mult interes, anume: Meseriile.
La sediul fabrici, copiii au fost întâmpinați cu multă căldură de către echipa de acolo și conduși în spațiile unde se produce, coace și depozitează pâinea proaspătă în fiecare zi.
Foarte încântați de mirosul de pâine proaspătă care se simțea încă de la intrare, cei mici au făcut cunoștință cu inginerul de producție și brutarii.



Aceștia le-au prezentat copiilor malaxorul unde se face aluatul pentru pâine, aparatul care porționează aluatul și cuptoarele unde aceasta se coace.
Impresionați de curiozitatea și gingășia copiilor, cei de acolo le-au oferit aluat pentru ca cei mici să iși modeleze propriul covrig sau pâinică. Și acesta a fost momentul cel mai interactiv al vizitei noastre deoarece nimic nu îi fascineaza mai mult pe cei mici decât activitățile creative.
Cu greu am reusit sa îi desprindem pe cei mici de masa cu aluat, dupa care ne-am îndreptat încet către ieșire unde copiii au fost așteptați cu cornuri proaspete, suc și plăcințele cu dulceață.
In urma acestei vizite, copiii au avut ocazia să vadă un brutar în realitate, să simtă mirosul de pâine proaspătă, să învețe despre procesul de fabricare al pâinii, și să se simtă pentru câteva minute, brutari.
Suntem curiosi după această vizită câți copii își vor dorii să devină brutari.

tags: gradinite Timisoara