Gospel Fara Bariere

Asociaţia Culturală TGP, fondată recent de o parte dintre coriştii participanţi la Timisoara Gospel Project, se lansează cu Gospel Fara Bariere. O întâlnire muzicală dincolo de limite. Proiectul se va desfăşura în week-end-ul 20-21 octombrie şi constă într-o singură zi de atelier de muzică gospel şi trei concerte.


Organizatorii au reuşit să atragă peste o sută de timişoreni de toate vârstele şi profesiile, cu sau fără experienţă muzicală, dar toţi gata să accepte provocarea extremă de a susţine trei concerte în două zile după numai o zi de repetiţii.
Primele două concerte vor avea un public exclusiv, sâmbătă seara coriştii vor cânta la Azilul de Noapte pentru oamenii fără adăpost, iar duminică la prânz muzica gospel va fi dedicată deţinuţilor de la Penitenciar. Proiectul se va încheia cu un concert deschis publicului larg duminică, 21 oct. la ora 20 la Sala Barocă a Muzeului de Artă.
"Credem că muzica poate dizolva bariere sociale şi ne poate duce dincolo de prejudecăţi şi de judecată. Noi încercăm să contribuim la respectul dintre oameni şi să aducem bucurie reciprocă prin muzica gospel. La azil, la penitenciar sau la palat muzica aduce aceeaşi bucurie în suflet şi fiecare om are dreptul şi nevoia de a se bucura de frumos", ne-a declarat dirijorul Dominic Samuel Fritz, preşedintele Asociaţiei.
Asociaţia Culturală TGP, al cărei motto este "Talent, Generozitate, Pasiune", promovează valorile spirituale şi socio-culturale prin cele două proiecte ale sale, deja cunoscutul Timisoara Gospel Project, "un concert pentru o cauză" şi acum Gospel Fără Bariere, trei concerte pentru o idee: "o întâlnire muzicală dincolo de limite". 
Cu ocazia concertului de la Sala Barocă va avea loc şi o prezentare a Asociaţiei, iar cei interesaţi vor putea deveni membri aderenţi.