De ce uita femeia matura sa se bucure de aventura?


Multe femei trecute de 40 de ani se ascund in spatele scuzei "n-am timp" cand vine momentul sa se ocupe de viata lor intima si de gasirea partenerului ideal.

In ultimele decenii, statisticile au evidentiat o crestere a numarului femeilor care tot amana intemeierea unei familii, pana cand varsta le determina sa abandoneze ideea.
Au o cariera bine asezata, suficienti bani pentru a-si permite o viata confortabila, se ingrijesc, se imbraca elegant - pe scurt, sunt niste femei de dorit si, totusi, pe la 30-40 de ani sunt tot singure. Unele aleg cu buna-stiinta celibatul, altele se intreaba de ce nu-si gasesc partenerul potrivit.
Condamnati sa-si caute permanent fericirea, femeile de succes insala mai usor. Inegalitatea pleaca de la vorbe din popor anorexia intima, "virusul" care distruge casniciile.
Multe dintre ele nici nu se mai obosesc sa-si caute sufletul-pereche, frecventa intalnirilor la care consimt sa iasa scazand pe masura ce inainteaza in varsta.
Altele isi gasesc consolarea in placeri furate, femei care sunt tot timpul la panda pentru a pune gheara pe un barbat mai tanar, fie si doar pentru o noapte.
Desi se declara emancipate si fericite asa cum sunt, chiar si cele din "specia pradatoarelor" viseaza, in taina, sa gaseasca un mascul pe masura. Viseaza, dar rareori intreprind ceva concret in sensul gasirii unui partener stabil.
Motivatia cel mai des intalnita la femeile aflate in aceasta situatie este "n-am timp". Insa psihologii spun ca aceasta este doar o scuza comoda si plauzibila.