Azi am avut rolul de bucatar. Si am incercat o reteta noua.
Budinca de cartofi cu carnati
Ingrediente:
- carnati proapeti-o jumatate de kg
- 7 cartofi potriviti
- 10 oua
- sare
- piper
- 6 linguri ulei de masline
- unt cat o nuca
- 8 linguri faina
Preparare:
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie bucatele potrivite. Carnati se taie in bucati de 3 cm si se inabusa in 3 linguri de ulei de masline, dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste carnati se pun si cartofii.
Se separa galbenusul de albus, care se bate spuma. Albusurile se amesteca cu galbenusurile frecate cu restul de ulei de masline, sare si piper.
Se adauga faina in ploaie, se amesteca incet pana la omogenizare si se toarna peste canati si cartofii din tava.
Se da la cuptorul incis circa 40 de minute, la foc mediu.