Timisoara - Mica Viena, 22 mai 2010

Primaria Municipiului Timisoara a pregatit in acest weekend, manifestari culturale incluse in proiectul "Timisoara-Mica Viena". Programul concertelor care se desfasoara in Piata Unirii este urmatorul:



Sambata, 22 mai:
- de la ora 20.30, va oferim o seara de weekend speciala, care va debuta cu Ansamblul de Alamuri Romanian Brass Society din Timisoara. Din Ansamblu fac parte instrumentisti profesionisti, angajati ai institutiilor de arta din Timisoara, de la Opera Nationala, Filarmonica Banatul, precum si tineri instrumentisti, studenti ai Facultatii de Muzica din Timisoara. Programul va cuprinde piese din repertoriul mondial si national. Dirijor: Sergiu Carstea.
- de la ora 21.30 va concerta Incanto Quartetto, care a luat fiinta in anul 1996, in cadrul Operei Nationale Romane Timisoara, in urmatoarea componenta: Nada Petrov- vioara, Ovidiu Rusu - vioara, Veaceslav Minzat - viola si Marius Bernecker - violoncel. Cvartetul abordeaza un repertoriu extrem de variat, de la preclasic la modern, reusind sa impresioneze prin calitatea interpretarii un public numeros, din tara si din strainatate. La concertul din Piata Unirii va colabora si solistul Dan Pataca, bariton la Opera Nationala Romana Timisoara, un artist cu o larga paleta interpretativa si o bogata experienta scenica.
Va asteptam si in acest week-end la Timisoara, Mica Viena! Toti cei care iubesc muzica, nu mai au nevoie de argumente pentru a se bucura de acest spectacol, pentru ca el cuprinde cateva dintre cele mai indragite piese din repertoriul international.
In caz de vreme nefavorabila, concertele se vor reprograma.