Ignorati de Primaria Timisoara

Candva oras al florilor, Timisoara a devenit un taram al gropilor si strazilor neasfaltate, pline de balti pe timp de ploaie si prefuite pe timp de soare. Ne aflam in secolul XXI daca ne uitam pe calendar, iar daca privim spre partea carosabila cu siguranta ca poti cu un minim de imaginatie sa zici ce esti in mijlocul celui de al II lea Razboi Mondial. Va intrebati unde?



Vorbim de noile cartiere ce s-au inaltat in perioada de maxima dezvoltare in domeniul constructiilor. Dar mai exact ne vom opri pe doua strazi din Timisoara: Dr. Louis Turcanu colt cu Muzicescu. Este o zona frumoasa, ferita de agitatia din oras, unde comunitatea din cartier se simte ignorata de autoritatiile locale la solicitarile repetate legate de spatiul verde inexistent in zona si strazile care au devenit o capcana pentru siguranta soferilor.



Lipsa de trotuare face ca o plimbare cu un copil sa fie imposibila. Este un fel de arest la domiciliu in perioada ploioasa. Riscul este prea mare pentru a te deplasa.
Persoanele ce se ocupa de acest domeniu cunosc deja situatia, dar invoca lipsa de fonduri, lipsa de personal si multe alte scuze care sa corespunda cu starea economica actuala. E mai usor asa.
Perseverenta domnului Furgi Mihai, Secretar CCC Stadion-Soarelui, la Primaria din Timisoara pe aceasta tema, face ca si pana domnul Ciuhandu sa-l ocoleasca cand il zareste pe coridoarele din Primarie.



Domnul Furgi a depus sesizari la Directia de Mediu, reprezentata de catre domnul Ciupa, dar pana in aceasta luna sesizarile primeau acelasi raspuns negativ.
Dar speranta s-a reaprins cand domnul Mihai fiind in audienta la viceprimar-ul Orza, a primit din partea domnului Ciupa asigurari ca daca aduce pana in data de 18.05.2010 semnaturi de la familiile din zona pentru solicitarea amenajarii unui parc pe strazile sus amintite, domnia sa va face studiul de fezabilitate in maxim trei saptamani, iar in luna iulie zona va beneficia de un parc. Sa fie oare o promisiune facuta doar constrans de imprejurari? Vom vedea! Cronometrul a fost pornit!