Dans de cartea recordurilor

Elevii timisoreni vor incerca din nou sa intre in cartea recordurilor cu cel mai sincronizat dans din lume. Alaturi de tinerii timisoreni vor dansa, in acelasi timp alte cateva zeci de elevi din 12 tari europene, cum ar fi Austria, Italia, Serbia sau Ungaria. Anul trecut au lipsit putin peste 160 de persoane pentru a dobori recordul. Timisorenii implicati in proiect sunt decisi ca anul acesta sa isi atinga scopul.



28 de mii de oameni isi vor sincroniza pasii de dans intr-o incercare de doborare a unui record mondial: cel mai sincronizat dans din lume. Timisoara participa si ea la eveniment cu 50 de cadre didactice si 1000 de elevi. Restul participantilor sunt din alte 12 tari europene.
Pregatirile au inceput deja la Timisoara. Primul pas: profesorii coordonatori trebuie sa invete miscarile de dans. Alaturi de ei, la primul antrenament au participat si liceenii.
Dansul nu este deloc usor, spun instructorii de specialitate, mai ales pentru profesori care trebuie sa memoreze pasii si sa ii coordoneze pe liceeni.
Cel mai sincronizat dans din lume va avea loc la Timisoara in Piata Operei in 21 mai. Elevii si profesorii trebuie sa danseze sincronizat timp de 7 minute pentru a intra in Guiness Book.