Romanii pot inmatricula masinile fara sa plateasca taxa de poluare

Daniel si Mircea Ciucurita, doi frati din judetul Arad, au demontat, fara ajutor juridic, toate prevederile hotararii guvernamentale referitoare la plata taxei pe poluare a autoturismului. Astfel, autoritatile sunt obligate sa inmatriculeze masina fara a cere si o dovada care sa ateste faptul ca taxa pe poluare a fost platita.
"Am cumparat masina cu pricina cu 1.100 de euro, iar taxa pe poluare, necesara pentru inmatricularea in Romania, se ridica la aproximativ 1.400 de euro. Este clar un abuz, iar hotararea guvernamentala este ilegala, deoarece si tara noastra trebuie sa se supuna legilor comunitare ale Uniunii Europene", spune Daniel Ciucurita.
Barbatii au cerut calcularea taxei de inmatriculare la Administratia Finantelor Publice si apoi au depus o contestatie in care cereau ca taxa sa fie de zero lei. Publicitate Administratia Finantelor Publice si Directia Generala a Finantelor Publice au castigat procesul, insa reclamantii au depus recurs la Curtea de Apel Timisoara. Completul de judecata de la Timisoara a analizat dosarul si a dat castig de cauza reclamantului.
"Cei de la Administratia Fondului de Mediu au sustinut in instanta ca mi-au inapoiat jumatate din suma platita pentru inmatriculare, dar nu au putut dovedi acest lucru. Nu aveau cum, fiindca eu nu am platit nici un leu", sustine Ciucurita.
Vrei un apartament finalizat in nordul Capitalei? Clasa energetica A. 900 hectare de padure la fereastra. Aer curat ca la munte.De la 60.610 euro cu TVA inclus.
Cati km parcurgi cu o tona de carburant?
Cotidianul.ro iti recomanda stirea de business a momentului: Ce venituri nu pot fi executate silit de catre banci