Ora Pamantului, sarbatorita la Timisoara

Pentru a marca acest eveniment, in data de 27 martie, municipalitatea promoveaza ideea de stingere a luminilor intre orele 20.30 si 21.30, in locuintele, incintele si cladirile publice si private din municipiul Timisoara. Pentru anul 2010, Primaria doreste sa initieze o campanie care sa implice intr-o masura mai mare scolile, universitatile si societatile comerciale din municipiul Timisoara. Evenimentul va constitui si un prilej de reluare a colaborarii dintre Primaria Municipiului Timisoara, Observatorul Astronomic Timisoara - Universitatea de Vest Timisoara si astrocluburile locale "ANTARES" si "ALTAIR", pentru a organiza evenimentul "SIDEWALK ASTRONOMY 2010 - ASTRONOMIA PE TROTUAR 2010". Cu aceasta ocazie se vor face prezentari ale instrumentelor si observatii astronomice ale obiectelor ceresti vizibile in aceasta perioada, in masura in care conditiile meteo vor fi favorabile.
Asadar, in data de 27 martie, municipiul Timisoara, in stransa colaborare cu WWF ROMANIA va participa in calitate de Partener Oficial la evenimentul EARTH HOUR, alaturi de oameni si institutii din peste 5.000 de orase de pe intreg globul.
Mesajul actiunii este atat unul simbolic, de incurajare a simplului gest de a stinge lumina, in efortul global de a opri schimbarea climei pe planeta, cat si unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple, la nivelul fiecarei familii, dar si la nivelul companiilor si institutiilor.
Ii invitam pe toti locuitorii Timisoarei sa participe in 27 martie la campania EARTH HOUR printr-un gest simplu de stingere a luminilor in locuintele sau imobilele pe care le detin si de a promova si pe viitor acest gest, in scopul de a reduce consumurile de energie.
Viceprimar,
Adrian ORZA