Vanzare apartamente in Timisoara

Vanzare apartamente in Timisoara, mirajul cumparatorului

Programul Prima Casa da sansa multora dintre noi sa achizitioneze un apartament in aceasta perioada. De cand a demarat proiectul, ofertele la blocurile noi sunt foarte ademenitoare. Si cum este si normal fiecare incearca sa-si vanda marfa mai bine.
Dezavantajul cumparatorului
Cumparatorul este bombardat de informatii de catre agentul imobiliar/dezvoltator. In unele cazuri preturile depasesc 1000 de euro/mp. Pana aici toate bune. Vezi apartamentul/casa, ti se arata schita, in care se specifica suprafata construita si suprafata utila.
SURPRIZA - in cele mai multe cazuri suprafata utila nu corespunde cu cea din plan. Spre exemplu au fost cazuri in care s-a dat asigurari ca apartamentul are 70 mp utili, iar dupa masurare a rezultat doar 68 mp. Deci cumparatorul este deja furat cu 2 mp, care inseamna 2000 de euro.
Acesta este un caz fericit. O alta schita la un apartament cu 3 camere dadea suprafata utile de 63 de metri patrati, iar la masurare a rezultat 53 de metri patrati utili. In acest caz clientul este furat de 10 mp si de 10000 euro.
Cand reprosezi acest lucru agentului imobiliar, incepe sa ridice din umeri! El este persoana care trebuie sa ma consilieze sa fac cea mai buna alegere, dar in aparenta este o rotita din mare ,,teapa'' oferita clientului.

Sfaturi utile:
- Ia cu tine ruleta si masoara apartamentul/casa, pentru a verifica suprafata utila
- Apeleaza la un evaluator imobiliar autorizat, pentru a te informa asupra valorii de piata si pentru a ecoinomisii chiar mii de euro!
- Balcoanele nu se considera suprafata utila de catre bancile comerciale in cazul unui credit cu ipoteca!
- Atentie la contractele ce le semnati cu agentiile imobiliare!