EUROSTRUCTUR OPEN 2009 - biliard

EUROSTRUCTUR OPEN 2009 - biliard

Misiunea Eurostructur Open Timisoara este de a aduna cei mai reprezentativi jucători de biliard de pe plan intern şi internaţional şi de a intra în Circuitul European de biliard, odată cu înfiinţarea Federaţiei Române de Biliard.

Istoria acestei competiţii de biliard a debutat in 2007 cu o idee devenită între timp o certitudine, creându-se premisele pentru transformarea acestui eveniment într-un reper pentru orice competiţie de acest gen organizată în România.
Sponsorul principal al competiţiei, compania Eurostructur Timişoara a acceptat provocarea de a construi cel mai important concurs de biliard din România şi de a contribui astfel la dezvoltarea şi promovarea acestui sport de o eleganţă aparte.

Eurostructur Open Timisoara se află la a treia ediţie, numărul participanţilor şi premiile puse in joc crescând exponenţial, asigurându-se astfel notorietatea acestui eveniment la nivel naţional si internaţional.
Această competiţie a devenit cel mai important eveniment de biliard din România atât din punct de vedere al premiilor cât şi al prezenţei internaţionale.
Valoarea totală a premiilor este de 8000 de euro, primul loc premiindu-se cu 3000 de euro. Ca element comparativ, cel mai important circuit European Euro Tour premiază primul loc cu 4000 de eur.

Pentru editia 2009 a Eurostructur Open sunt aşteptaţi peste 120 de concurenţi de biliard, jumătate fiind din afara României, printre invitaţii competiţiei din acest an figurând nume cu rezonanţă deosebită in lumea biliardului mondial: Ralph Souquet (GER) – Nr 1 Mondial, peste 200 de titluri câştigate ca profesionist; Sandor Tot (SRB) – Campion European in 2002; Vilmos Foldes (UNG) – Campion Mondial de Juniori; Gabriel Visoiu (ROM); Ioan Ladanyi (ROM) – locul 3 la Open de Paris 2009 cu victorie asupra Campionului Mondial en titre Darryl Peech.
Programul competiţiei de biliard care se desfaşoara la Tequilla, în perioada 18-21 Iunie include Cupa Presei Eurostructur ajunsă şi ea la a 3-a ediţie şi o demonstraţie de biliard artistic avându-l ca protagonist pe cvadruplul campion mondial Gabriel Vişoiu.

Poze de la turneu.