ARSENAL PARK Orastie

ARSENAL PARK Orastie: Ultimate Military Experience


U.M.DE VACANŢĂ [intro]

Permiteţi să raportăm! ARSENAL PARK a creat o nouă formă de viaţă militară: Soldatul de Vacanţă. În perimetrul fostei fabrici de armamament de la Orăştie am păstrat spiritul bărbătesc şi atmosfera de cazarmă. Dar am înlocuit instrucţia cu distracţia. Fără plantoane. Fără trezire cu trompetist. Fără tîrîş pe coate. Doar program de voie.

Napoleon Bonaparte spunea că ”orice soldat are în raniţă bastonul de mareşal”. Aici, orice oaspete este tratat ca un mareşal. ARSENAL PARK este un complex de vacanţă cu 4 stele pe epoleţi. Cel mai întins din România. Şi unul din puţinele obiective cu temă militară din Europa.

80 de hectare de oportunităţi. Teritoriu nelimitat de aventură. Muzeu militar în aer liber. Teren de joacă într-un cadru natural dezarmant. Tabără de antrenament. Bază de expediţii turistice. Furnizor de adrenalină. Toate aceste lucruri -şi multe altele- coexistă în ARSENAL PARK Orastie, într-o unitate deplină. Unitate Militară de vacanţă.

După ce a vizitat ARSENAL PARK Orastie, generalul Douglas Mac Arthur (comandantul Forţelor Aliate din Pacific) a rostit faimoasa replică: “I’ll be back”


ISTORIA SE REPETĂ [istoric]

Istoria ARSENAL PARK începe acum 2000 de ani. ARSENAL PARK e localizat la marginea Orăştiei, în centrul fostului regat dacic. La distanţă egală de fortificaţiile dacice din munţii Orăştiei: Blidaru, Costeşti, Sarmisegetuza Regia. Ţara lui Decebal şi Deceneu. Ţara pe unde au defilat legiunile lui Traian.

În perioada medievală, cetatea Orăştiei a supravieţuit invaziei mongole, asediilor turceşti, ciumei din 1738 şi numeroaselor bătălii feudale. La două salve de tun distanţă avem alte două bastioane impresionante: Castelul Corvinilor de la Hunedoara şi Cetatea Devei.

Teritoriul ARSENAL PARK Orastie are o puternică încărcătură militară. Se înţelege de ce a dispus regele Carol al II-lea, în 1938, amenajarea aici a unui spaţiu experimental pentru armată. În perioada comunistă s-a transformat într-o fabrică de armament. Era unul din cele mai bine păzite locuri din România.

În 2003, comandamentul BEGA GRUP a preluat fabrica falimentară. În locul atelierelor în ruină, a buncărelor şi depozitelor de muniţii a răsărit o oază modernă de vacanţă. ARSENAL PARK nu putea să-şi piardă aerul militar. Dar acolo unde se fabricau mine şi explozibil, acum se fabrică pace. Ceea ce părea să fie sfîrşitul este o nouă pagină în istoria locului. Pe loc repaos!

După ce a vizitat ARSENAL PARK Orastie, generalul Julius Caesar a declarat “Veni. Vedi. Vici.”. Adică: Am venit. Am văzut. M-a cucerit.

HAI LIBERARE...ÎN ARSENAL PARK [cadru militar]

ARSENAL PARK provoacă o mişcare inversă de trupe. Înainte, soldaţii abia aşteptau învoirea din unitate. Acum, oamenii vor o permisie din războiul zilnic cu stresul. Hai liberare...de task-uri şi deadline-uri!
Se sună retragerea în ARSENAL PARK. Stagiu obligatoriu de recreere.

Peisajul tradiţional de cazarmă va trezi nostalgia oricărui veteran. Aleile sunt flancate de o veritabilă armada de vehicule militare: TAB-uri, transportoare blindate, dispozitive antirachetă, piese de artilerie şi chiar un avion IAR 80. La restaurantul-popotă se mînîncă din gamelă, cele peste 100 de feluri în afară de fasole. Ceaiul cu bromură a ieşit din meniu. Iar berea este introdusă legal în unitate. Clubul ofiţerilor –în curînd, un SPA ultramodern- este deschis oricărui recrut.

În camere, mobilierul militar a fost recondiţionat. Ambianţa aspră de altădată e mult îndulcită, totuşi există o divizie rezervată amatorilor care n-au făcut armata, dar vor să vadă cum era. Lor le este dedicată camera tip bunker. Dormitorul în burtă de TAB. Sau patul pe afet de tun. Salt înainte, culcat!

După ce a vizitat ARSENAL PARK, generalul Ieremia Grigorescu a rectificat celebra deviză: „Pe aici se mai trece!”


PROGRAM DE VOIE [activităţi]


ARSENAL PARK Orastie este o unitate specializată în toate armele:

VÎNĂTORI DE MUNTE Specialitatea numărul 1 a unităţii, datorită poziţiei ARSENAL PARK, chiar pe teritoriul unei vaste păduri. Cercetarea hectarelor de pădure se poate face în şa: pe bicicletă, cal sau pe ATV-urile din dotare. Sau la pas, în drumeţie. Pasionaţii de escaladă au la dispoziţie doi pereţi special amenajaţi. Sau un turn de apă dezafectat. Adrenalină să fie, că posibilităţi de aventură sunt destule!

CAVALERIE: Călăreţi-pifani sau călăreţi de elită, nu contează. ARSENAL PARK Orastie, cu aleile sale lungi şi drumuri forestiere îngrijite, e o destinaţie ideală pentru echitaţie.

BLINDATE: Mîndria ARSENAL PARK - escadronul de vehicule blindate din dotarea Armatei Române. Pentru un tur de tabără mai excentric alături de familie vă recomandăm un transportor blindat fabricat în 1964. Mai multă acţiune? Parcul auto conţine vehicule militare uşoare, boogie-uri, o flotă de ATV-uri cu rampă specială, la marginea pădurii.

MARINĂ: Pentru relaxarea de după luptă, pune-ţi toată baza în SPA-ul modern ce va avea saună, jacuzzi, masaj şi un bazin de înot de 20 m lungime.

AVIAŢIE: Orăştie este un loc important pentru aviaţia română: pilotul originar din zonă, Aurel Vlaicu, a realizat aici mai multe zboruri de pionierat. Împrejurimile sunt favorabile zborului cu parapanta. De asemenea se ţin cursuri de paraşutism. Tabăra este dotată cu heliport.

TRAGATORI DE ELITA: Poligonul pentru trageri de divertisment şi concursuri de tir e inevitabil. Dar orice puşcaş adevărat va fi încîntat automat de hala de 1000 mp dedicată jocului de AIRSOFT, un spaţiu realist în care se pot reproduce fidel lupte de gherilă. Ridicaţi arm’!

UNITĂŢI SPECIALE: Pe lîngă sporturile militare, oaspeţii ARSENAL PARK au la dispoziţie un teren polisportiv (fotbal, baschet, handbal). În clubul unităţii se poate practica biliard, popice şi ping-pong. Iar pentru dependenţii de adrenalină se va amenaja şi un mic cazinou. Dar cea mai specială subunitate a U.M. de Vacanţă este terenul de golf de 15 ha. Un gazon ca în Scoţia şi un circuit spectaculos cu 9 green-uri.

TEAM-BUILDING: Teritoriul verde uriaş, condiţiile pentru sporturi de echipă şi aventură, drumeţii şi orientare, facilităţile, accesibilitatea, capacitatea de cazare, sala mare de conferinţă,toate acestea recomandă ARSENAL PARK ca primă opţiune pentru organizarea unui team-building. Companiile cu regimente numeroase pot acum să-şi detaşeze întreg efectivul în acelaşi loc de recreere.

BAZĂ DE AVENTURĂ: O mişcare strategică este şi folosirea ARSENAL PARK ca popas în cercetarea numeroaselor obiective turistice din zonă: Ţara Haţegului, Sarmisegetuza, Deva, Hunedoara, Sîntămărie-Orlea, lacul Cinciş. Bază de plecare în ascensiunea către Parcul Naţional Retezat şi spre staţiunile de ski din zonă, iarna.

ORDONAŢI! REZERVAŢI! [contact]

Vrei acţiune? Comand-o! Pentru o experienţă militară completă fă un pas înainte la cazarma@arsenalpark.ro.Sau sună la comandamentul ARSENAL PARK! Pune-ţi bocancii, centura şi chipiul şi înrolează-te în aventura vieţii.

www.arsenalpark.ro



CAPACITATE [caseta homepage]

80 ha dimensiunea perimetrului
150 capacitate actuală de cazare
400 capacitate finală de cazare
20 milioane euro investiţie totală
25 vile de elită
200 locuri în sala de conferinţă
200 locuri în restaurant
etc