Dermoanaliza pielii

Determinarea parametriilor induviduali ai pielii

Dermoanaliza este necesara pentru ca in urma masuratorilor ofera posibilitatea de a recomanda produse care sunt necesare nevoilor individuale ale clientului, precuum si informarii clientului despre starea generala a pielii si parului.



Masuratoriile pot fi facute pentru o anumita zona a corpului (ex.zona T care este intodeauna mai deosebita decat celelalte parti ale fetei), pentru determinarea tipului de piele, pentru determinarea tipului de par si a pielii capului, pentru determinarea tipului foto/protectie solara, precum si program de a face poze cu camera Visioscope si ale memora. In urma masuratoriilor este posibil de a recomanda clientiilor explicit de la produse de curatare, tonifiere, masti, produse dermatocosmetice speciale, suplimente alimentare, produse pentru protectia solara, produse de ingrijire a parului si scalpului, precum si crème de zi si de noapte individualizate pe baza retetelor individualizate pe care le emit aparatele dermoanalizatoare Multi Skin Test Center datorita soft-ului facut special pentru dermoanaliza. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie clientul este ca la o dermoanaliza trebuie tinut cont de faptul ca :

-conditiile din interior difera de cele din exterior, pielea umana fiind un organ viu, reactioneza cu lumea inconjuratoare in special cu temperatura si umiditatea aerului.

-clientii folosesc deja produse cosmetice conventionale pe care le gasesc pe piata

-fata trebuie sa fie foarte curata si sa se ia in calcul ca la spalare luam si o parte din grasimea pielii,, care are nevoie pana la doua ore pentru a se regenera complet

-clientul trebuie sa raspunda sincer la intrebari deoarece o analiza a pielii este foarte serioasa, deoarece in urma dermoanalizei se stabileste tratamentul de care are nevoie, cremele individuale, precum si prevenirea unor grave probleme de piele la care clientul este predispus.

-clientul tebuie sa stie ca nevoile pielii nu sunt intodeauna aceleasi si sunt dependente de mai multi factorii (ex.anotimpul) si ca este necesar sa foloseaca crème individuale (crème adaptate strict la tipul de piele)

Masuratorile pe care, le poate face apatatul Multi skin Test Center sunt urmatoarele:

- masurarea umiditatii-hidratarea pielii, umiditatea in stratum corneum poate fi foarte diferita prin capacitatea de memorare a acestui strat. Este un paramentru foarte important, care are o influienta foarte mare asupra hidrolipid-filmului pielii. Masurarea hidratarii pielii se bazeaza pe o metoda care este cunoscuta in intreaga lume: metoda Croneometer, o metoda capacitiva de masurare.

- masurarea grasimii (sebumului),masurare grasimii are la baza o metoda recunoscuta in intreaga lume: principiul de masurare Sebumeter. Este vorba de o masurare simpla si directa a secretiei de seu, principiul pentru masurare este : *metoda fotometrica* deoarece acasta metoda este insensibila asupra umiditatii.

- masurarea elasticitatii, care se bazeaza pe un principiu de aspirare care este recunoscut in intreaga lume. La inceput pielea este trasa cu o presiune slaba in deschiderea de la capul sondei, dupa care se relaxeaza din nou. Adincimea cu care este trasa in capul sondei este masurata intr-un mod optic.

- masurarea melaninei/fototipul pielii. Masurarea melaninei si a eritemului se bazeaza pe principiul de absorbtie. Sonda speciala trimite lungimi de unda care sunt exact stabilite si un receptor in sonda masoara lumina care este reflectata de piele. Aceste lungimi de unde speciale au fost alese deoarece este cunoscut felul prin care sunt absorbite de pigmentul de melanina.

- masurarea valorii PH a pielii. Punctele preferate pentru masurare sunt dosul palmei, bratul, fruntea si obrajii, dar masurarea poate avea loc si pe alte parti ale corpului.

- determinarea indexului transepidermal de pierdere de apa (TEWL). Prin metabolism pielea elimina mereu apa (TEWL) este deci o bariera intre corp si lumea exterioara. Rani usoare ale pielii, care nu se pot vedea cu ochiul liber, se manifesta imediat printr-un TEWL inalt. Masurarea are ca baza un sistem recunoscut in intreaga lume: sistemul *camera deschisa*-apa care se evapora la suprafata pielii este preluata de sonda, gradul de densitate fiind masurat de o pereche de senzori care se afla in doua cilindre si este evaluat printr-un microprocesor.

- masurarea temperaturii pielii. Masurarea se bazeaza pe determinarea radierii de la suprafata pielii pin infra rosu fara a atinge pielea, fiind posibil printr-un sensor special. Temperatura pielii reda informatii indirecte despre circulatia sangelui in piele.

Sc Austrian Company SRL pe langa produsele dermatocosmetice Dermaviduals va pune la dispozitie si aparate de dermoanaliza multi Skin Test Center MC 750 si MC 900, insotite de un soft care analizeaza parametrii masuratorilor dumnevoastra si emit retete de crème dermatocosmetice individualizate.

Salon Dermocenter - www.dermocenter.ro
- Adresa: Str. Ciprian Porumbescu, Nr. 107
- Telefon: 0728941299, 0743072670