Tanar rugbist la un pas de moarte dupa un contact tare

Stiri Arad - Eveniment nedorit la meciul CSU Aurel Vlaicu Arad - CSM Baia Mare (7-22), disputat miercuri, la Sannicolau Mare, si contand pentru prima etapa a Diviziei Nationale.
Intrat in locul lui Filip, la echipa gazda, pe final, mijlocasul de gramada Alexandru Gradinaru (19 ani) a cazut la pamant dupa un contact mai tare cu un adversar. Si ceea ce parea a fi, la inceput o accidentare banala, risca sa aiba efecte dramatice.
taguri alex gradinaru csm baia mare accident sannicolau mare radu petrescu
Transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara, rugbistul originar din Brasov a fost examinat de medici, iar primul diagnostic al acestora a fost dur: traumatism coloana cervicala cu fractura, bipareza brahiala si paraplegie.
Gradinaru, care a fost component al loturilor nationale de juniori, a fost operat ieri. Fost medic la nationala de seniori, angajat acum la spitalul din Timisoara, Octavian Cimpian a precizat pe site-ul FRR ca "pronosticul este rezervat nu numai din punct de vedere al recuperarii, ci si chiar din punct de vedere vital".
Atat antrenorul echipei din Arad, Ovidiu Serban, cat si arbitrul meciului, bucuresteanul Radu Petrescu au declarat ca atacul in urma caruia rugbistul a suferit acest accident n-a fost unul dincolo de limitele regulamentului, insa primul a acuzat faptul ca "baimareanul a intrat nejustificat de tare".
In urma cu patru ani, bucuresteanul George Balta (Olimpia) a suferit un accident asemanator. Viata i-a fost salvata, insa el este acum imobilizat intr-un scaun cu rotile.