Retete prajituri
Prajiturile fac parte din placerile vietii. De mici ravneam la prajituri cu crema, de casa sau la placinta. Cu un miros imbietor, intodeauana devi expus tentatiei.
Chiar daca nu suntem cofetari consacrati, putem incerca acasa sa preparam o prejitura.
In functie de ingredientele ce le avem si de maiestrie, putem sa trecem la treaba, dar mai bine sa incepem cu ceva simplu:
Prajitura cu mere
Ingrediente folosite
Pentru foi:
- 3 oua
- 200 gr unt
- 100 gr zahar
- 4 cani de faina
- 1 plic de praf de copt
Pentru umplutura:
- 1 kg mere
- zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 gr unt
Mod de preparare
Se amesteca bine untul aproape topit cu faina, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si rand pe rand ouale. Se framanta un aluat elastic si nelipicios ce se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.
Merele curatate de coaja se dau pe razatoare si se pun la calit impreuna cu zaharul, scortisoara si untul. Se lasa la racit. Aluatul de la frigider se imparte in 3 parti egale.
Se intinde fiecare foaie dupa care in tava unsa bine cu unt se aseaza o foaie, apoi jumatate din umplutura de mere, a doua foaie , restul umpluturii de mere si deasupra ultima foaie.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mic pana se rumeneste deasupra. Se pudreaza cu zahar si se taie cand este rece
Mentiuni
Timp de preparare: 2h