Simfonie în pădure sau Compact, Baniciu & Kappl de Ziua Europei la Timişoara

Timişorenii trebuie să aleagă între concertul extraordinar simfonic organizat de Filarmonica Banatul la Pădurea Verde şi Compact, Mircea Baniciu şi Josef (Ioji) Kappl, care vor cânta în Piaţa Unirii sâmbătă seară, de Ziua Europei. Din păcate, concertul de la Pădurea Verde este programat să înceapă la aceeaşi oră cu concertul Compact din Piaţa Unirii, la ora 21, astfel că timişorenii vor trebui să opteze între un nou spectacol inedit al Filarmonicii Banatul şi muzica rock de Ziua Europei. Dacă optează pentru concertul de la Pădurea Verde îi vor mai prinde în Piaţa Unirii pe Baniciu & Kappl.

Iată programul manifestărilor organizate de filarmonică:
- 9 mai 2009, ora 18 – spectacol aniversar dedicat actorului Alexander (Buju) Ternovits, la 80 de ani de viaţă, „Să râdem cu Franzi din Iosefin", la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Invitaţi speciali vor fi muzicienii Ilie Stepan şi Horia Crişovan. După terminarea spectacolului, de la ora 19.30, Primăria Timişoara va pune la dispoziţia spectatorilor autobuze care îi vor transporta gratuit până la Pădurea Verde, unde are loc concertul simfonic. Autorităţile fac apel la oameni să apeleze la aceste mijloace de transport, pentru că locurile de parcare de la Pădurea Verde sunt insuficiente.

- 9 mai 2009, ora 21 – concert extraordinar susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorui Walter Hilgers, din Germania, la Pădurea Verde, peste drum de Muzeul Satului. Filarmonica prezintă „Tablouri dintr-o expoziţie", a lui Modest Musorgski, în orchestraţia lui Maurice Ravel. Tablourile vor prinde viaţă şi tot felul de personaje, de la prinţese şi vrăjitoare, la pitici, uriaşi, soldaţi şi călăreţi, vor ieşi dintr-un ecran uriaş. Spectacolul durează 45 de minute.

Iată programul concertelor organizate de primărie în Piaţa Unirii:
- 9 mai 2009, între orele 21-22 - Compact, de la ora 22.30 - Mircea Baniciu şi Josef (Ioji) Kappl, foşti membri ai formaţiei Phoenix. Concertele vor ţine până la ora 23.30, în funcţie de bis-urile cerute, spun reprezentanţii municipalităţii.

- 10 mai 2009, ora 21 – Distinto şi Keo.

sursa: www.tion.ro