Sensuri unice anapoda

De la o vreme, administratia locala timisoreana a luat decizia de a transforma cat mai multe strazi in artere cu sens unic. Masura se aplica peste tot in lume, dar numai acolo unde strazile sunt foarte inguste. La noi, decizia a fost luata mai mult din cauza lipsei spatiilor de parcare, in multe zone ale orasului soferii fiind nevoiti sa parcheze pe ambele parti ale carosabilului.
Din pacate, asa cum se intampla cu o frecventa ingrijoratoare pe la noi, timisorenii s-au trezit cu strazi cu sens unic ilogic, care ii obliga sa faca ocoluri mari pana la o destinatie apropiata.
Mai mult decat atat, in loc ca aceste sensuri unice sa fie aplicate mai intai in zonele cu probleme mari de trafic (cum sunt Calea Lipovei, Calea Aradului si Zona Bucovinei), reprezentantii primariei au actionat la intamplare si, uneori, chiar fara a fi necesar.
Spre exemplu, locatarii de pe strada Iris sunt obligati sa ocoleasca un kilometru pentru a ajunge cu masina in fata casei, in conditiile in care aglomeratie nu exista decat la orele de varf.
A Cei care vin dinspre Rebreanu si vor sa ajunga pe Iris pot face la dreapta doar la a doua strada, pentru ca intrarea de pe prima strada (Luceafarul) este acum interzisa, dupa care au de inconjurat mai multe strazi pana sa ajunga la destinatie.