Crema pentru protectie solara

Crema pentru protectie solara

Expunerea la soare – doza potrivită sau alege o crema pentru protectie solara
Pentru a mentine functiile pielii si ale organismului in stare bună nu se recomandă folosirea unei protectii solare de 100%. Deci trebuie evitate ambele extreme in ceea ce priveste factorul de protectie solară al cremelor. Se recomandă un factor de protectie de 15-20%. Dacă se foloseste un factor cu protectie solara 18, inseamnă că pielea poate fi expusă de 18 ori mai mult timp la soare inainte de inceperea formării arsurilor. Îmbătrânirea pielii cauzată de radiatiile infra rosii.
Un motiv pentru evitarea factorilor de protectie foarte mari este concentratia excesivă in substante-filtru, care poate fi o solicitare foarte mare pentru piele. Mai mult, folosirea acestora duce la inactivarea mecanismului natural de avertizare al pielii, iar excesul de radiatii infrarosii din timpul expunerii excesive la soare duce la imbătranirea prematură a pielii. Pentru a evita acest lucru, se recomandă să evite expunerea excesivă la lumina solară, mai ales in jurul pranzului, să se expună pielea doar unor radiatii de intensitate moderată (dimineata si după-amiaza), in anumite limite de timp, si folosind o cremă de protectie solara 18, de exemplu. Totusi nu se recomandă folosirea in mod regulat a unor creme de zi cu factor de protectie solară pentru pielea obisnuită, deoarece aceasta poate duce la deficiente de vitamina D. Protectia prin impermeabilitate In mod ideal cremele de protectie solară trebuie aplicate cu 10-15 minute inainte de expunerea la soare. Astfel pot fi absorbite bine in piele, fapt care creste si protectia prin impermeabilitate. Cremele care nu contin emulgatori dovedesc in mod clar o protectie prin impermeabilitate mai mare comparativ cu cele cu emulgatori.
Utilizare
- Este recomandată aplicarea cremei pe pielea uscată cu ceva timp inainte de expunerea la soare. Deoarece radiatiile solare (infrarosu) atacă mult
pielea, aceasta ar trebui expusă la soare numai un timp limitat, chiar daca este protejată.
Dermocenter va ofera acum posibilitatea de a avea o crema pentru protectie solara special adaptata pielii dumneavoastra.
In urma testului de melanina ( test electronic prin care se masoara cantitatea melanina din piele) se poate afla exact necesarul de factor de protectie pentru pielea dvs.