Excursie la Mănăstirea Cebza pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale de la Fundaţia “Pentru Voi”

61 persoane cu dizabilități intelectuale, beneficiari ai Centrului de zi “Ladislau Tácsi” al Fundației “Pentru Voi”, angajați și părinţi, au participat ieri, cu ocazia sărbătoririi Schimbării la Față a Domnului, la o excursie de o zi la Mănăstirea Cebza din județul Timiş.
 

Grupul a vizitat mănăstirea, iar la întoarcere spre Timişoara s-a luat prânzul la un restaurant pe placul tuturor. Deşi vremea a fost caniculară, toată lumea a fost foarte bucuroasă de ieşire, mai ales că mulţi dintre beneficiarii noştri nu au posibilitatea de a ieşi din oraş pentru recreere sau de a plăti o masă la restaurant.


"Ne bucurăm că am putut oferi beneficiarilor noştri de la Centrul “Ladislau Tácsi” şi părinţilor lor o ieşire din Timişoara, la mănăstire, în natură. Poate părea greu de crezut, dar mulţi dintre ei nu au mai ieşit din Timişoara de anul trecut de când am organizat noi tabăra. Este greu pentru un părinte cu copil cu dizabilitate severă să facă o excursie, să mănânce la un restaurant. Posibilităţile materiale scăzute, lipsa mijloacelor de transport adaptate, atitudinea celor din jur sunt obstacole deseori insurmontabile".
Laila Onu, director executiv, Fundaţia “Pentru Voi”.

Ne bucurăm că am putut oferi şi beneficiarilor Centrului „Ladislau Tácsi” o oază de relaxare şi posibilitatea de a schimba, chiar şi numai pentru o singură zi, mediul în care-şi petrec timpul zi de zi (acasă şi la centru).

Prima excursie a fost avut loc în luna iulie pentru 72 persoane, beneficiari ai Centrelor de zi „Împreună” şi „Orizonturi Noi”. La începutul acestei toamne vom mai organiza o acţiune, în cadrul proiectului TOPSIDE – Oportunităţi de training pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din Europa, de această dată pentru tinerii cu dizabilităţi intelectuale care doresc să îşi dezvolte abilităţile de viaţă independentă şi autoreprezentare.

Pentru informații legate de acțiunile Fundației “Pentru Voi” ne puteți contacta la 0356 456071, 0722 573 812 sau pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Sima. De asemenea, ne puteți urmări activitatea pe www.pentruvoi.ro, www.facebook.com/FoundationPentruVoi, www.twitter.com/PentruVoi.