Workshop Living Yoga

Workshop Living Yoga - 10-12 august 2012 - Hotel Timisoara

Viata secolului XXI este si devine tot mai agitata si ocupata. Workshop-ul "Living Yoga" sustinut la Hotel Timisoara in perioada 10-12 august 2012 de catre doi profesori cu experienta din Australia, ne va ajuta sa intelegem cum putem beneficia de efectele pozitive ale acestei practici fara a adauga in programul zilnic inca o activitate consumatoare de timp.

Subiectele abordate
- Aspecte teoretice si practice: asana (posturi corporale), pranayama (tehnici de respiratie), mudra, bandha, yoga nidra, meditatie, mantra
- Fiziologie: nadis, prana, chakras, tattwas, koshas, gunas
- Filosofie: purusharthas, darshanas, cele 8 ramuri principale ale yoga
Beneficii
La seminarul din Timisoara, participantii vor invata cum sa raspunda cu succes celor mai acute nevoi ale omului:
- Cunoasterea holistica a fiintei umane, intelegand interactiunea dintre planul fizic, mental si emotional
- Eliberarea tensiunilor, relaxarea, calmarea agitatiei mintii, o mai buna rezistenta la stres
- Reducerea, prevenirea si vindecarea afectiunilor psiho-somatice: oboseala cronica, greutate in exces, afectiuni digestive si respiratorii, dureri de spate, dureri de cap, etc
- Echilibrul interior, starea de bucurie, impacare cu sine ajungand astfel la relatii mai armonioase si cu ceilalti oamenii
- Claritatea si concentrarea mintii, ducand la forta interioara si o mai buna capacitate de a lua decizii intelepte.
Invitati
Swami Kriyatma este directorul Departamentului de Educatie al Academiei Satyananda Yoga Australasia. Responsabilitatea sa principala in ultimii zece ani a fost cresterea credibilitatii yoga si a imbunatatirii intelegerii acestei stiinte in randul publicului occidental.
In acest sens, a jucat un rol esential in obtinerea unei acreditari din partea Guvernului Australian pentru studiile yoga.
Swami Omteertha, profesor cu experienta in Academia Satyananda Yoga Australasia, a reprezentat aceasta traditie inca din anii 1980. Pe langa pasiunea ei pentru yoga se numara un interes special pentru terapiile complementare si medicina alternativa. Detine calificari si numeroase premii in Stiinta Plantelor, Naturopatie, Asistenta Medicala.
Stiinta Yoga a fost dezvoltata la poalele Himalayei, in India, acum peste 5.000 de ani, de catre inteleptii si vizionarii acelor epoci.
Satyananda Yoga, una din cele mai respectate scoli de yoga la nivel international este un sistem care incorporeaza practici traditionale adaptate nevoilor omului modern. Abordand toate aspectele fiintei umane, corp, minte, emotii si psihic, Satyananda Yoga il conduce pe practicant catre o stare de echilibru si armonie.

Cost: 260 lei/persoana pentru intregul program: vineri (seara), sambata si duminica (de dimineata pana seara).
Inscriere: prin telefon la 0723347206 (Sn. Mangaldharma – Avisek Majumdar) sau contact@yogatimisoara.ro

tags: Workshop Living Yoga 2012