Invitatia VpB la pedalat pentru 20 mai 2012

Verde pentru Biciclete organizează duminică, 20 mai 2012, prima tură ciclistă bănăţeană marca VpB din acest an.
Punctul de plecare este Casa "Verde pentru Biciclete" (Parcarea TIMCO- str. Circumvalațiunii), la ora 13:00. Traseul parcurs va fi următorul: Casa "Verde pentru Biciclete"Catedrala Mitropolitană - Liviu Rebreanu - Calea Buziașului - Moșnița NouăAlbina - Digul râului Timiș - Pădurea Giroc - Giroc Sat - Calea Girocului. 
Lungimea traseului este de 55 de km, iar durata de parcurgere este de aproximativ 5-6 ore. Înainte de plecarea în tură, cei care nu au deja număr de biciclist, vor putea primi unul de la voluntariiVerde pentru Biciclete.
Pentru a participa la tură, bicicliștii trebuie să aibe un minim de dotare corespunzătoare cum ar fi: pompă sau cameră de aer de rezervă, apă, energizante și mâncare, cască, echipamente și îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară și previziunilor meteo.
Această tură bănățeană este prima dintr-o serie de 6 care vor avea loc în acest an. Turele cicliste bănățene au devenit deja ture tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele ture de acest gen având loc în 2009. Scopul nostru este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-ne de natură şi de o plimbare pe bicicletă.
Programarea turelor, pe anul 2012, este următoarea:
• Tura Ciclistă Bănățeană 1 - 20 mai
• Tura Ciclistă Bănățeană 2 - 3 iunie
• Tura Ciclistă Bănățeană 3 - 10 iunie
• Tura Ciclistă Bănățeană 4 - 24 iunie
• Tura Ciclistă Bănățeană 5 - 8 lulie
• Tura Ciclistă Bănățeană 6 - 22 iulie.

Pentru detalii, ne puteţi contacta la numărul de telefon: 0722 550 897, persoană de contact: Graţian Bolog, coordonator tură.
Verde pentru biciclete” este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu, KissFM, TvT89, Opinia Timisoarei, Ziua de Vest, Agenda, Agenda.ro, timisoreni.ro, tion.ro, timisoara.ro, pressalert.ro si www.timisoara4u.ro

tags: Verde pentru Biciclete