Expozitie chinologica internationala la Timisoara

Iubitorii de câini sunt aşteptaţi în număr cât mai mare, sâmbătă şi duminică, la Arena Aquasport din Timişoara, acolo unde vor avea loc trei noi expoziţii chinologice internaţionale. 


 Aproape 1500 de câini înscrişi, provenind din 22 de ţări, nouă ringuri, şapte arbitri din străinătate, doi din România şi exemplare canine dintre cele mai frumoase, toate acestea le veţi găsi la cele două expoziţii CACIB şi o expoziţie de club ce vor avea loc de la ora 10.
Cei mai frumoşi câini din România, dar şi din alte 22 de ţări, inclusiv din Mexic, vor concura la Timişoara pentru obţinerea titlurilor de campion de club, CACIB, cel mai bun exemplar al rasei sau chiar şi cel de campion al României. 
Timp de două zile, în 5 şi 6 mai, toţi iubitorii de câini sunt aşteptaţi la Arena Aquasport pentru a participa în calitate de vizitatori la tradiţionalele expoziţii internaţionale canine dotate cu titlurile CACIB, organizate de Asociaţia Chinologică Română a judeţului Timiş, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale. 
De asemenea, sâmbătă va avea loc şi expoziţia de specialitate organizată de Dac Moloss Club România.
Cei mai buni câini care vor câştiga arbitrajul în expoziţia CACIB de duminică vor putea primi automat şi titlurile de campion România, evenimentul având caracterul de Open.
Evenimentul chinologic este unul de ţinută, atât valoarea exponatelor canine cât şi al corpului de arbitri prezenţi fiind la cel mai înalt nivel. 
„Avem înscrişi 667 de câini în prima zi de CACIB, 705 în cea de a doua zi, plus 123 de câini înscrişi la expoziţia de specialitate organizată de Dac Moloss Club România. Sunt proprietari care provin din 22 de ţări, inclusiv din Mexic!”, a declarat Daniela Radu, preşedintele AChR Timiş.
De asemenea, arbitrajul va fi asigurat de specialişti din şapte ţări. „Vor fi organizate nouă ringuri. Arbitrajul este asigurat de nouă arbitri provenind din România, Italia, Portugalia, Finlanda, Austria, Israel şi Turcia. 
Printre rasele prezente putem enumera Cane Corso, Scottish Terrier, Bull Terrier mini, Yorkshire Terrier, Coton de Culear, Chinese Crested, Maltese, Tibetan Spaniel, Chihuahua, Boston Terrier sau American Bull Terrier. 
În plus, în expoziţie va fi prezentată şi cea de a patra rasă românească, aflată în curs de omologare, Ciobănescul Corb. 
Oamenii vor avea ocazia să descopere şi această superbă rasă”, a mai declarat Daniela Radu.
În fiecare din cele două zile de expoziţie, întâlnirea se va termina în ringul central cu apreciatele competiţii pentru desemnarea celui mai bun baby, puppy, junior, cel mai bun câine al expoziţiei. Nu vor lipsi demonstraţiile de dresură.
Desigur, la eveniment vor fi accesibile deja tradiţionalele standuri cu hrană şi accesorii pentru animale, cosmetice de specialitate. 
Pentru cei care doresc vor fi amenajate standuri cu mici sau băuturi răcoritoare.
Preţul unui bilet de intrare este de cinci lei, copiii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiind de acces gratui.

tags: Expozitie chinologica Timisoara