Pedaleaza si lumineaza Bradul Verde pentru Biciclete

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Verde pentru Biciclete vă invită vineri, 9 decembrie 2011, să luaţi parte la un eveniment cu totul deosebit: Iluminarea Bradului de Crăciun Verde pentru Biciclete, situat în fața magazinului Bega Shopping Center.

Ca și în anii precedenți, echipa Verde pentru Biciclete și-a propus să întâmpine Sărbătorile de Iarnă cu bucurie, alături de timișoreni. Începând cu ora 12:00, voluntarii VpB şi membrii Clubului Sportiv Gratzu vor fi prezenţi la intrarea în magazinul Bega pentru un moment special pentru fiecare dintre noi în această perioadă a anului: împodobirea Bradului.
O dată cu lăsarea serii, de la ora 17:00, îi vom invita pe doritori să aprindă împreună cu noi primele lumini de Sărbători prin…pedalare. Bicicletele din jurul bradului vor fi montate pe suporţi şi, prin pedalare, vom produce curent electric, care va ilumina, în mod ecologic, instalația din Bradul Verde pentru Biciclete.
Alături de noi se va afla şi un Moş Crăciun biciclist, care va scoate din tolba sa cadouri simbolice pentru cei mici şi pentru cei mari. Bradul se va afla în fața magazinului Bega Shopping Center până în data de 3 ianuarie 2012. Scopul nostru este acela de a transforma Sărbătorile de Iarnă în Sărbători ECO şi pline de mişcare. Iluminarea ecologică a Bradului de Crăciun completează ideea promovată de Verde pentru Biciclete, conform căreia bicicleta poate constitui o alternativă economică şi non-poluantă de transport în Timişoara, dar şi de furnizare ecologică a energiei. Bradul este oferit de către compania Moranduzzo SRL, producător de globuri şi accesorii pentru bradul de Crăciun.
Evenimentul “Pedalează și luminează Bradul Verde pentru Biciclete” este realizat de Fundația Bega și Bega Shopping Center, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.
Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş.
Scopul este de a atrage atenţia asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenţia faptul că există biciclişti pe străzile oraşului şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete. Până in momentul de faţă, pe străzile din Timişoara circulă aproximativ 11500 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”.