Primul succes important pentru antrenorul Contra

Poli Timisoara 2-1 Rapid Bucuresti

Sambata seara, s-a desfasurat in Banat derby-ul dintre Poli Timisoara si Rapid Bucuresti. Oaspetii insotiti de peste 1000 de suporteri, luau in calcul pentru aceasta partida doar victoria.



Pentru Contra era examenul cel mai importatnt din cariera de antrenor, in care victoria putea pune la respect toti contestatarii sai.
In fata unui public numeros, cu doua galerii infratite si hotarate sa ofere spectacol in tribune, meciul a debutat in nota de dominare a oaspetilor, care au reusit sa domine primul sfert de ora.
Apararea timisoreana nu a reusit sa intre in ritmul alert impus de Rapid in atac, motiv pentru care oaspetii au reusit prin Cesinha sa inscrie in minutul 23 pentru scorul de 0-1, la o gafa a intregii aparari alb-violete.
Golul a determinat schimbarea intregului joc prestat de gazde pana in acel moment, banatenii practicand un joc de atac foarte bun, iar insistenta lui Alexa la un duel pe partea dreapta de joc, a dus la centrarea perfecta spre Zicu, care a reluat cu o lovitura de cap in poarta aparata de Bornescu pentru 1-1.
Poli a continuat sa atace dar apararea aglomerata a oaspetilor a facut ca acest scor sa se pastreze si la pauza.
Jocul din repriza secunda a fost dominat tot de gazde, care au avut multe faze de poarta, dar neconcretizate prin lipsa de concentrare a banatenilor.
Miza victoriei pune amprenta pe jocul ambelor echipe, ajungandu-se la renuntarea constructiei de la mijlocul terenului, din dorinta de a se ajunge cat mai repede in careul adevers.
Cand toata lumea se astepta la o noua remiza pentru Poli, la o gafa a apararii rapidiste, Zicu inscrie dubla printr-un sut bine plasat pe jos din interiorul careului de 16 metri pentru 2-1.
Finalul de partida apartine oaspetilor, care incearca sa obtina egalarea prin atacuri disperate, dar fluierul arbitrului consemneaza prima victorie importanta a lui Contra de cand ocupa postul de antrenor principal la Poli Timisoara.