Numaratoarea de Toamna - 24 octombrie 2010

Timisorenii nu sunt incurajaţi sa utilizeze bicicleta ca mijloc de transport alternativ sau recreativ din cauza lipsei de infrastructura si a educatiei in acest sens. Biciclistii doresc sa fie tratati ca si parteneri egali in trafic si realizarea infrastructurii corespunzatoare. Ideea de convietuire urbana se intensifica. Pe 24 octombrie, biciclistii revendică orasul.



Toamna se numara bobocii. In Timisoara, toamna se numara si biciclistii. Vino la Numaratoarea de toamna! Adunarea se face pe Platforma Timco (Strada Circumvalatiunii), la ora 10:00, iar traseul urmat va fi: Casa Verde pentru Biciclete – str. Circumvalatiunii – Bld. Republicii – Piata Iancu Huniade – str. Regele Ferdinand – Bld. Vasile Parvan – str. Cluj – str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Bld. Corneliu Coposu – Splaiul Galati – Piata Traian.
Scopul nostru este acela de a:
- atrage atentia asupra numarului mare de biciclisti in Timisoara si asupra necesitatii crearii infrastructurii necesare corespunzatoare
- suscitarea interesului nebiciclistilor fata de acest potential mijloc de transport – schimbarea atitudinii celorlalti participanti la trafic fata de biciclisti
- starnirea dorintei de a lua parte la evenimentele Verde pentru Biciclete prin atragerea unei atitudini pozitive fata de mersul pe bicicleta si incurajarea timisorenilor de a adopta bicicleta ca mijloc de transport prin oras.
- provocarea actiunii de a achizitiona o bicicleta si schimbarea comportamentului pe viitor
Ne dorim sa ne insoteasca toti biciclistii timisoreni si toti cei care au adoptat un stil de viata verde. Vom arata astfel ca in Timisoara biciclistii sunt multi si sunt parteneri egali in trafic!
Verde pentru Biciclete este o miscare pentru pedalare, sustinuta de Fundatia Bega, in colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu, Kiss FM, Ziua de Vest, Status Pimp, PressAlert.ro, timisoarapefata.com, timisoreni.ro. Numaratoarea de Toamna este sprijinita si de : MBike si organizatiile studentesti si de tineret din Timisoara.