Festivalul de dans oriental de la Bucuresti - editia I2010

Invitat special: WAEL MANSOUR din Egipt
Data: Sambata 9 octombrie 2010, orele 19:30
Locatia: Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Str. Schitu Magureanu nr. 4 Bucuresti (zona Izvor)



Spectacolul este un regal de muzica si dansuri cu influente orientale multiple, traditionale si moderne deopotriva. Vom descoperi cu incantare cum intre frumusetea si gratia proprie fiecare femei se impleteste intr-un mod armonios pasiunea si energia manifestarii masculine. Vom calatori, ca intr-un vis, in fascinantele 1001 de nopti, la curtea regilor din Egipt, in haremurile diafane ale sultanilor, pe scena cabaretului Libanez si chiar la festivalurile Sufi.

Spectacolul va dura 90 minute si va aduce pe scena pe langa show-ul plin de viata al lui

Wael Mansour, participarea trupei Celestial Bellydancers (www.bellydancers.ro) precum si a artistilor orientali: Kamilla (www.orientaldelight.ro), Lucas Molina si Amira Hayam (www.PrincessDance.net), cu momente de dans foarte incitante!

Pret bilet spectacol: 50 ron

WAEL MANSOUR – Coregraf, dansator oriental, interpret al folclorului egiptean si profesor de dans – www.waeldanza.net Wael s-a nascut in Cairo unde din copilarie a inceput sa studieze dansul si obiceiurile din folclorul egiptean, precum si balet la Academia Nationala de Folclor si Teatru. Ca dansator a colaborat cu Teatrul din Cairo, televiziuni si cinematografie atat in Egipt, cat si in alte tari. A lucrat cu diferite companii, printre care faimoasele Elkawmeia si Hassan Hafifi Group. In prezent locuieste in Italia si in Elvetia, unde preda dansul oriental. International ofera lectii de dans prin participarea ca instructor apreciat la diferite festivaluri, cum ar fi The Nile Group Festival din Egipt. Este de asemenea organizatorul Festivalului Heshk Beshk din Venetia, la care participa ca instructori cei mai renumiti dansatori contemporani de dans oriental. Scopul lui Wael este de a raspandi cunostinte profunde despre adevaratul dans oriental prin spectacole si programe educationale.

PROGRAMUL DE WORKSHOP-URI AL FESTIVALULUI

Programul intens al festivalului va oferi participantilor sansa de a-si imbunatati calitatea stilului de dans, de a invata noi elemente de styling, precum si noi cunostinte despre cultura orientala si despre dansurile specifice.

Sambata, 9 octombrie:

- ora 12.00: Nivel avansati – Coregrafie de dans oriental clasic (raqs sharqi) si styling (3h)

Duminica, 10 octombrie:

- ora 12.00: Nivel incepatori – Stiluri de dans oriental si Drum Solo – tehnica si combinatii (2h,1/2)

- ora 17.00: Nivel intermediari – Baladi si interpretarea muzicii (3h)

Workshop-urile se desfasoara la Studio D.A.N.S. Popa Nan, Str. Popa Nan nr. 82 Bucuresti.

Acest Festival de desfasoara cu sprijinul: ROWA (Romanian Oriental Women Association), Asociatia de Cooperare Romano-Marocana, Hotel NOVOTEL, Salon de infrumusetare Lenion, Berarieonline.ro, Dacia Plant, ArmoniaNaturii.ro, Revista Body Mind Spirit si Lumea Satya.

Pentru informatii, inscrieri la workshop-uri si bilete la spectacol: Cintia tel. 0720.009.440 sau email: cyntyapt@yahoo.com.

Mai multe detalii pe blogul Arta Dansului Oriental by AMIRA