Târgul de Produse Agricole, Ecologice şi Meşteşugăreşti din Banatul Istoric

De vineri şi până duminică, în locaţia pitorească de la Pădurea Verde oferită de Muzeul Satului Bănăţean se vor întâlni producători din cele trei regiuni componente ale Banatului, cel românesc, cel sârbesc şi din Csongrad, Ungaria.



Evenimentul, organizat de Direcţia Agricolă, în colaborare cu Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara şi Camera de Comerţ Timişoara are înscrişi câteva zeci de producători şi comercianţi de legume, băuturi alcoolice tradiţionale, preparate culinare bănăţene, produse de panificaţie, obişnuitele grătare şi mici, produse de artizanat.
În cadrul acestui târg va fi susţinută şi expoziţia Pita de Banat. Deşi s-a „copt” greu, acţiunea promite să fie una atractivă pentru public. Iar în acest scop a fost conceput şi un program conex interesant. Deşi acţiunea, ca dealtfel tot Târgul de produse agricole, vor fi deschise de vineri, deschiderea oficială este programată pentru ziua de sâmbătă, atunci când la tăierea panglicii este aşteptat şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Tot cu această ocazie va avea loc o mică paradă a modei, mai mulţi copii vor defila îmbrăcaţi în ... produse de patiserie. De asemenea, în colaborare cu Liceul de Industrie Alimentară, vineri vor fi organizate demonstraţii de modelare pe aluat de pâine, demonstraţii culinare şi, desigur, demonstraţii practice de coacere a pâinii. Pentru duminică dimineaţa este programat un concurs de mâncat pizza.
Intrarea vizitatorilor este liberă iar programul acţiunii este în cele trei zile între orele 10 şi 20. Pe scena din incintă va fi organizat şi un bogat program artistic.