Ruga Timisoarei in Parcul Rozelor

Consiliul Local si Primaria Timisoara, impreuna cu Casa de Cultura a Municipiului organizeaza sambata si duminica, 18 si 19 septembrie 2010, cea de-a XIV-a editie a Rugii Timisoarei.
Sarbatoarea, coincide cu hramul Catedralei Mitropolitane "Sfantul Iosif cel Nou de la Partos".Timisorenii sunt invitati sa participe la o serie de spectacole care se vor desfasura pe scena din Parcul Rozelor.
Programul zilei de 18 septembrie 2010:
In prima zi, manifestarile vor incepe de la 16.30 cu un spectacol sustinut de copii de la Ansamblul Timisul. De la ora 18.00 va avea loc traditionalul Joc al Rugii. Seara festiva va continua cu solistii de muzica populara: Lumiminita Jucu, Maria Milu, Nicoleta Vlasici, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Maria Coman, Doriana Talpes, Ramona Roescu, Laura Botos, Maria Bortun Popescu, Tiberiu Ceia, Vasile Conea, Traian Jurchela, Dumitru Stoicanescu, Dumitru Teleaga.
Programul zilei de 19 septembrie 2010:
Duminica, 19 septembrie, manifestarile vor incepe de la ora 10.00, la Catedrala Mitropolitana, cu Sfanta Liturghie, dupa care, de la ora 12.00 vor urma depuneri de coroane in memoria eroilor Timisoarei, la Monumentul Crucificarii din fata Catedralei. La ora 16.00, alaiul rugii se va deplasa pe traseul Catedrala Mitropolitana- Primarie- Parcul Rozelor. La 16.30, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc un spectacol sustinut de Ansamblul Timisul. La ora 17.00 - Hora Rugii si cuvantul de salut al Nasului Rugii, primarul Gheorghe Ciuhandu. De la ora 17.30, pe scena vor urca interpretii de muzica populara: Ana Pacatius, Ana Munteanu, Nicoleta Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Ramona Vita, Stana Izbasa, Mihaela Petrovici, Gabi Stanciu, Otilia Duma, Mariana Zota, Paula Pasca, Camelia Miutescu, Adrian Stanca, Puiu Codreanu, Lele Craciunescu. Invitati speciali: Roxana Suciu si Fanfara din Bania
Nasul Rugii: Primarul Gheorghe CIUHANDU