Incep Europenele de baschet feminin

Zile pline de baschet la Timisoara. Grupa a II-a a Campionatului European rezervat junioarelor sub 18 ani se desfasoara la salile Olimpia si Circumvalatiunii.
Romania porneste la drum cu ganduri mari si tinteste finala.



Asta mai ales ca a primit intariri de la nationala Under 20. Alina Craciun, Cristina Bigica si Alexandra Ionescu s-au alaturat lotului pregatit de fostul secund al nationalei mari, Dan Fleseriu.
Tricolorele debuteaza joi, de la ora 18:00, cand vor intalni selectionata Elvetiei. De altfel, toate jocurile Romaniei, din cadrul grupei se disputa de la aceeasi ora, in sala Olimpia. Tricolorele vor mai juca vineri cu Portugalia, luni - derby-ul cu Grecia, iar marti cu Luxembrug.
Primele doua din fiecare grupa se califica mai departe. Selectionerul Romaniei spera sa termine prima faza a calificarilor fara infrangere, mai ales ca punctajul va conta mai departe, cand se vor forma alte doua grupe, de unde primele doua clasate merg in semifinale.
Pana la meciuri, miercuri seara, de la ora 21:00 are loc deschiderea oficiala a competitiei, in Piata Unirii. Prezentarea loturilor participante va fi incheiata cu un concert Blazzaj.
Altfel, ventilatia de la Sala Olimpia a fost refacuta, iar podeaua de la sala din Circumvalatiunii - reparata. Aici va avea loc si primul meci al competitiei, joi, de la ora 13:00.