Viborg - Oltchim 28-21

Oltchim a rezistat in fata masinii de handbal numita Viborg doar in primele 17 minute, cand formatia lui Radu Voina s-a aflat in permanenta la conducere.
Narcisa Lecusanu si Ionela Stanca au marcat primele goluri pentru Oltchim, dar Viborg a revenit de fiecare data prin aceeasi jucatore de exceptie, Bojana Popovic.
Jocul de atac al Oltchimului a continuat sa functioneze, Patricia Vizitiu si Cristina Neagu marcand pentru a aduce campioana Romaniei cu un gol in fata celor de la Viborg.
La jumatatea primei reprize campioana Romaniei si-a majorat avantajul la doua goluri, scor 7-5, dupa ce Stanca a finalizat de pe semicercul de sase metri din pasa Narcisei Lecusanu.
A fost ultimul moment in care Oltchim a mai contat in joc, Viborg venind ca un adevarat tavalug peste echipa lui Radu Voina.



Trei goluri consecutive si echipa daneza trecea la conducerea jocului.
Dupa 14-11 la pauza, Oltchim a cazut si mai mult in debutul partii secunde, Popovic dezlanduindu-se cu trei goluri la rand.
Scorul a inceput sa capete proportii pe masura trecerii timpului si Oltchim nu a mai gasit inspiratia necesara pentru a desface agresiva defensiva daneza.
Astfel s-a ajuns la 20-13, dupa care Oltchim a revenit usor intr-o situatie de dubla superioritate numerica.
Elevele lui Voina au recuperat trei goluri, dar jucatoarele de la Viborg erau departe de a-si fi consumat ideile de joc.
Ultimele minute au trecut greu pentru Oltchim, echipa din Ramnicu Valcea incasand gol dupa gol, astfel ca scorul de pe tabela a ajuns la un neverosimil 28-18.
Intr-un final chinuitor, Oltchim a limitat pe cat posibil pierderile, dar returul de la Bucuresti se anunta unul infernal, in conditiile in care Viborg va incepe meciul la adapostul celor sapte goluri.
Marcatoarele formatiei Oltchim: Stanca, Neagu (fiecare cu 6 goluri), Lecusanu, Maier, Nechita (fiecare cu 2 goluri), Vizitiu si Puscasu (fiecare cu un gol).
Golgetera intalnirii a fost Popovic, cu 9 reusite, fiind urmata pe lista marcatoarelor de la Viborg de Varzaru, cu 6 goluri.