Un egal nebun

Doua penaltiuri, patru goluri in ultimele zece minute si CFR Cluj, aproape campioana
Cele doua echipe veneau dupa partidele extrem de dificile cu CFR Cluj si Rapid. Politehnica face o prima repriza extrem de slaba, avand o singura ocazie importanta, cand Goga, scapat singur spre poarta, il ia la tinta pe Zapata. Umiliti etapa trecuta de giulesteni, stelistii incep partida bine, Arman Karamyan si Kapetanos ratand inca din primele 6 minute, dar Taborda da siguranta defensivei sale. In scurt timp gazdele trec din nou pe langa deschiderea scorului cand, la doua faze consecutive, Golanski suteaza in bara, iar Plesan reia cu capul periculos spre poarta. In cele din urma aceste atacuri aduc si golul cautat, caci, in minutul 33, Nicolita executa o lovitura libera de pe partea stanga, iar Golanski inscrie printr-un sut de la 9m si Steaua intra in pauza cu avantaj minim pe tabela.
De la vestiare parca iese o alta echipa timisoreana. In primul minut de la reluare Bonfim, fara a fi jenat, suteaza peste de la 11m, si, doar trei minute mai tarziu, Cocis egaleaza. Dupa o greseala a lui Plesan, jucatorul alb-violet dejoaca iesirea la ofsaid a defensivei steliste, scapa singur cu Zapata si marcheaza. Meciul se echilibreaza, ambele formatii ratand trecerea in avantaj, mai intai Nicolita, scapat singur spre poarta, suteaza pe langa de la 9 metri, iar mai tarziu Goga alege un sut prea puternic, peste poarta, desi se debarasase de adversar si avea doi coechipieri in apropierea liniei portii. In minutul 80, Coltescu dicteaza penalti pentru Steaua! Bonfim intervine la Art. Karamyan, acesta cade, iar centralul arata punctul cu var. Kapetanos inscrie si ajunge la al 15-lea gol al sezonului. Doar patru minute mai tarziu, Parpas il faulteaza pe Bonfim in careu, iar Coltescu fluiera din nou lovitura de la 11m. Contra executa fara probleme, iar scorul devine 2-2, cu 6 minute inaintea finalului! Final de foc in Ghencea. In minutul 89 se dicteaza lovitura libera pentru timisoreni. Executa capitanul, Cosmin Contra, mingea este deviata si intra in poarta si tabela arata 2-3!



In minutul 92 si 40 de secunde Taborda il blocheaza pe Kapetanos, mingea ajunge la Zhelev care inscrie cu poarta goala. 3-3 si fluier final...
Dupa un meci cu doua penaltiuri, rasturnari de scor, ambele formatii raman la distanta apreciabila de CFR Cluk si par sa fi iesit din lupta pentru titlul in acest sezon, urmand a lupta intre ele, alaturi de Urziceni, pentru al doilea loc ce duce in preliminariile Ligii Campionilor.

Jan Kozak a gresit la faza din care a plecat golul de 3-3 al Stelei si a fost criticat de patronul banatenilor, Marian Iancu.
"Am sa-l las sa isi continue activitatea la echipa nationala a Slovaciei, la Timisoara nu mai poate continua, trebuie sa isi caute echipa. Mai multe nu pot sa spun acum, deoarece vorbesc la cald", a spus Marian Iancu la Telesport.
Jan Kozak s-a transferat in aceasta iarna la Timisoara, insa nu a reusit sa se remarce sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabau.