Sase luni de asteptare pentru un apartament de vis



In luna octombrie vad un pliant cu oferta de la BCR la programul Prima Casa. In reclama apareau mai multi oameni feiciti, dupa ce au apelat la program si si-au luat casa. In momentul urmator s-a infiripat un tel in mintea mea: vreau o casa sau un apartament!
Am inceput sa adun informatii despre ce este necesar ca sa i-au imprumut. Am pornit spre casa sa rascolesc toate saltelele si ciorapii, ca sa vad cati bani am. Duap inventar am pornit sa caut oferte in Publitim, dar spre dezamagirea mea cei de la agentiile imobiliare i-au anunturile proprietarilor si isi pun ei numarul lor de telefon. Asa a fost si in cazul firmei cu care am decis sa fac cautarile. Te-au pus sa semnezi un contract ca tot ce vei vizita cu ei, vei cumpara prin firma. Nesimtitit m-au mintit ca au contracte cu proprietarii si fara ei nu pot cumpara.
Am inceput sa cautam apartamente. Proprietarii umflau preturile cand te vedeau cu agentul imobiliar, ca doar si agentia lua 4% din valoare contractului.
Un alt detaliu la care recomand pe cei ce vor cumpara apartamente sau case este de a masura suprafata utila, deoarece suparfata din CF nu corespunde cu realitatea. S-a intamplat ca la un apartament sa fie o diferenta de 10 metri patrati utili in minus fata de CF. Asta inseamna o teapa de 10000 de euro pt. cumparator.
Dar sa revenim. Dupa multe case vazute si apartamente s-a ajuns in luna decembrie, cand m-am decis la actualul apartament, situat in zona de VIP-uri, fiind singurul bloc intre vile. Suprafata de 90 de metri patrati utili m-a cucerit din start. Cautam ceva tineresc, nu-mi ,,doream blocuri comuniste'' . Am facut oferta si a ramas in doua zile sa primesc raspunsul vanzatorului.
Si dupa doua zile primesc un raspuns afirmativ. Fericire mare pentru mine. Dar abia acum incepeau ,,greutatiile''.
La banca birocratia iti taie orice elan. Am depus dosarul dupa ce am fost la notar si pe parcurs am tot fost sunat ca lipsea ceva de la dosar. Pa 20 decembrie plecam din tara pentru o luna. Inainte de asta m-am asigurat ca am dus toate actele ca sa stau relaxat la plaja.
Plec in concediu, trece Craciunul si prin 28 decembrie cand eram la plaja si ma bucuram de soare si valuri, sunt sunat de la banca ca dosarul este incomplet si ca cei de la Bucuresti au cerut si alte acte referitoare la firma la care lucrez si extrasul de cont pe 2009. Sa explodez.
Incep sa sun in tara. Sun la banca unde am contul pentru extras de cont. Nu raspundea nimeni la telefon. Ardeam in interior mai tare ca si soarele. Sun un coleg de serviciu, sa-l rog sa mearga la Registrul Comertului sa scoata dovada de care avea nevoie BCR-ul. Si alta palma primita. Colegul Marius(caruia ii multumesc de ajutor si o sa-l omenesc dupa ce e gata in apartament de amenajat)ma anunta ca doar in 30 decembrie au program cei de la registru. Vacanta primea denumirea de ,,Cosmar in Paradis''.
Trece ziua si 29 sun iar pentru extras. Norocul s-a schimbat. Raspunde la banca un barbat. Il rog sa-mi elibereze extrasul de cont si pica cerul pe mine cand zice ca doar personal il pot primi. :(((( . Trag aer in piept si incep sa-l bombardez cu texte. Am experienta, doar lucrez pe marketing-vanzari.
In cele din urma decide sa ma ajute. O trimit pe mama-mea in 30 decembrie sa ridice extrasul si sa-l duca la BCR. De la ea aflu ca era chiar directorul cel care m-a ajutat. Colegul reuseste sa i-a de la registru actele si le trimite la banca. Misiune indeplinita. In sfarsit dosarul e complet si urmeaza sa fie trimis la fond. Eram iar relaxat si asteptam cu bucurie anul nou. Aveam de ce sarbatorii.
Trece Anul Nou. Ma rasfatam toata ziua cu plaja si cumparaturi, pana cand suna telefonul si sunt anuntat ca programul Prima Casa a fost sistat de Boc pana la noi ordine. Cu siguranta ca ziua intreaga Boc a sughitat. Dupa atatea piedici vine ,,1 metru si o penita'' si-mi risipeste sperantele. Puteam pierde si avansul de 25000 de euro dat.
Fata de la BCR ma linisteste ca pana vin eu in tara se va rezolva. Cred ca se simtea din glas ca incercam sa nu rabufnesc.
Se scurge luna de concediu in paradis si revin in tara. Si incepe asteptarea si tot asa pana ieri cand am intrat in posesia noul apartament, care eu il consider ca este perfect pentru fericirea mea sufleteasca si este cu atat mai valoros si din cauza piedicilor ce s-au ivit pe parcursul celor 6 luni de asteptare.
Dupa ce il voi amenaja in totalitate, va fi petrecere mare in resedinta Bahuczki!