Oltchim se califica in semifinalele Ligii Campionilor

Finalul meciului de la Volgograd a fost dramatic, gazdele avand prima optine la obtinerea victoriei, avand atacul la scorul de 32-31, cu mai putin de un minut inaintea epuizarii timpului regulamentar.
Ramona Maier a recuperat ideal mingea in defensiva, Ionela Stanca a continuat pe contraatac pentru Patricia Vizitiu si tanara jucatoare a Oltchimului a restabilit egalitatea, cu al 7-lea sau gol.
Gazdele au revenit in ofensiva cu jumatate de minut inaintea finalului, dar jucatoarele Oltchimului au realizat un adevarat baraj viu in fata portii aparate de Paula Ungureanu.
Dupa mai multe faulturi tactice succesive la 9 metri, ultima aruncare a intalnit bara si astfel Oltchim a obtinut, in extremis, remiza care asigura calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.
Marcatoarele meciului de la Volgograd:
Dinamo – Kochetova 11 goluri, Levina 6, Makeeva 5, Khmyrova 5, Lambevska 3, Grebenkina 1, Avdekova 1.
Oltchim – Vizitiu 7 goluri, Puscasu 6, Manea 5, Maier 5, Neagu 5, Fiera 1, Luca 1, Bese 1, Stanca 1.
Dinamo a inceput in viteza confruntarea de la Volgograd, 3-1 (min. 4), dar trei parade consecutive ale Paulei Ungureanu i-a "taiat" avantul, iar realizarile din ofensiva au adus Oltchimul in avantaj, 3-4 (min. 7). Dinamo a revenit rapid, 6-4, in doar doua minute, profitand de jocul fara solutii al campioanei Romaniei (9-5, min. 16). Oltchim a reusit egalarea dupa cinci minute, 10-10, pentru ca la pauza tabela sa arate de asemenea echilibrul, 15-15.
Meciul a continuat echilibrat, Oltchim reusind totusi sa preia initiativa si sa se detaseze pentru prima data la doua goluri, 18-20 (min. 37). Kochetova nu a cedat lupta, tragand dupa ea intreaga echipa rusa, astfel ca in minutul 42, Dinamo a egalat, 22-22.
Jucatoarele antrenate de Radu Voina au avut insa noi momente bune de joc, 22-24 (min. 14), dar fara a putea s-o blocheze pe aceeasi Kochetova, care marcase 10 goluri pana in minutul 48, 25-24. Cu sapte minute inaintea finalului, tabela arata egalitatea, 29-29, dar doua greseli in apararea Oltchimului, plus eliminarea pentru doua minute a Patriciei Vizitiu, au adus gazdelor detasarea, 31-29.
Cu gandul la calificarea in semifinale, campioana Romaniei a egalat in minutul 58, 31-31, golul Patriciei Vizitiu aducand sperante in tabara Oltchimului. Levina a inscris apoi pentru 32-31, Oltchim a pierdut atacul ulterior, dar a interceptat in aparare si a transformat pe contraatac de Vizitiu, 32-32, cu 30 de secunde inaintea finalului. Levina a ratat ultimul sut, scorul final ramanand neschimbat, 32-32.
Situatia in clasamentul grupei principale 2 arata astfel dupa meciul de la Volgograd: 1.Oltchim - 7 puncte (4 jocuri), 2.Viborg - 4 puncte (3 j.), 3. Dinamo Volgograd - 3 puncte (4 j.), 4.Hypo - 0 puncte (3 j.)
In al doilea meci programat, sambata, Viborg primeste vizita lanternei Hypo Viena.
1. Oltchim Rm. Vilcea 7p
2. Viborg 4p
3. Dinamo Volgograd 3p
4. Hypo Viena 0p