Gulas transfrontalier - festival culinar

Sambata, in localitatea timiseana Uivar, va avea loc un festival culinar, ocazie cu care satenii din din localitate, impreuna cu locuitorii comunei maghiare de peste granita, Algyo, vor putea sa se infrupte din delicatesele culinare pregatite de o parte si de alta a frontierei.
"Este prima manifestare de acest gen, chiar daca pana acum am mai avut tot felul de schimburi culturale cu cei din localitatea Algyo, cu care suntem infratiti. Festivalul din 27 februarie este insa prima manifestare din cadrul unui proiect transfrontalier, care implica si fonduri europene. Festivalul culinar nu se desfasoara sub forma unei competitii ci, pur si simplu, localnicii nostri si cei din localitatea maghiara vor putea sa guste diferite bucate traditionale si chiar sa faca un schimb de experienta intre ei", ne-a spus Vasile Selestean (foto), secretarul Primariei Uivar.
Pe parcursul unui an, cat va dura proiectul, in localitatea timiseana vor fi organizate si alte actiuni culturale, iar in vara aceasta, elevii vor participa la tabere organizate in cele doua localitati infratite. "Suntem convinsi ca nu ne vom opri doar la acest proiect, cu atat mai mult cu cat, la noi in comuna, 21 la suta din populatie este de etnie maghiara. In plus, este pacat sa se piarda traditiile care, pana la urma, sunt cartea de vizita a unei comunitati", a mai spus secretarul comunei Uivar.