Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase.
Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria alimentara a aproximativ 300 de aditivi, recunoscuti pe plan global sub numele de E-uri, care fac mancarea sa arate mai bine, sa aiba un gust mai placut si sa reziste timp indelungat pe rafturile magazinelor, toate astea la un pret atractiv.
taguri hrana chimicale alimente coloranti E-uri
Ce-i drept, o parte din E-uri provin din surse naturale si nu reprezinta un risc pentru sanatate. Dar majoritatea colorantilor, indulcitorilor, aromelor artificiale sau "identic naturale", conservantilor, acizilor, agentilor de maturare, de inalbire si emulsificatorilor sunt produse sintetice, de laborator, folosite mai ales in produsele industrializate.
Desigur, regulile impuse de autoritati prevad ca niciun aliment sa nu contina cantitati periculoase dintr-un anumit aditiv. Cu toate acestea, adunand cantitatea unui anumit E din mai multe alimente consumate de-a lungul unei zile, ajungem uneori sa depasim cu mult nivelul "sigur" de aditivi si, prin urmare, ne punem in pericol sanatatea.
Si o mare parte din medicamente contin E-uri!!!!!!