Romania a castigat Cupa Independentei in Rusia

Succes obtinut de echipa nationala de polo a Romaniei in turneul rusesc numit Cupa Independentei. "Tricolorii" au obtinut trei victorii din tot atatea meciuri, impotriva echipelor Serbiei, Greciei si Rusiei, dand un semnal bun inaintea Campionatului Mondial de Natatie de la Roma din aceasta vara, de la care Romania nu va lipsi.
Romanii au reusit sa obtina trei victorii relativ clare in cele trei meciuri, poloistii nostri invingand Serbia cu 12-5 (2-2, 4-2, 2-1, 4-0), Rusia cu 12-8 (3-4, 3-4, 1-0, 5-0) si trecand in ultimul meci de Grecia cu 10-7 (1-2, 5-2, 3-1, 1-2). Astfel, inaintea ultimului meci dintre Rusia, tara gazda, si Serbia, Romania nu poate piarde primul loc in aceasta competitie amicala.
"Nu stiu de ce organizatorii rusi au dat scorul 12-5 in favoarea Serbiei in primul meci, pentru ca a fost invers. Bine ca am castigat turneul in fata unor echipe valoroase. Speram ca echipa sa aiba un comportament la fel de bun si in cadrul turneului de la Bucuresti", a spus presedintele FR Polo, Anatolie Grintescu, pentru Mediafax.
Cupa organizata in Rusia a reprezentat penultimul test al nationalei Romaniei inaintea Campionatului Mondial de la Roma, care va avea loc intre 18 iulie si 2 august. Pana la acea data, Romania va participa si la Cupa Romaniei, o competitie la care vor mai participa reprezentativele Germaniei, Rusiei si Ungariei.