Donează sange pentru realizarea proiectelor

ONG-urile studenţeşti au fost la Primăria Timişoara şi au protestat pentru suma nesemnificativă pe care au primit-o pentru a realiza cel mai mare festival de artă studenţească din S-E Europei şi Zilele Tehnice-cea mai mare manifestare stiinţifică din Europa Centrală şi de Est, coordonate în totalitate de către studenţi. Autorităţile au rămas indiferente la situaţia manifestărilor culturale care timp de 18 ani şi respectiv 13 ani au adus studenţi din străinătate, personalităţi marcante pentru lumea studenţească şi nu numai.
Pentru a aduce şi anul acesta artişti consacraţi, studenţi din toată lumea şi pentru a arăta că se pot adapta situaţiei de criză economică OSUT şi LSFMT au hotărât şi vor dona sânge. Au sânge în vene pentru a susţine ediţia aniversară StudentFest şi Zilele Tehnice-ediţia a XIII-a, chiar dacă finanţările din partea autorităţilor statului sunt în valoare de doar 10% din suma pe care au solicitat-o organizatorii.
Membrii OSUT şi LSFMT se vor întâlni la ora 8, vineri 08 mai la Centru de recoltare şi transfuzie de sânge situat pe str. Martir Marius Ciopec nr.1 pentru a dona sânge. OSUTiştii şi LSFMTiştii sunt hotărâţi să strângă bani pentru StudentFest şi Zilele Tehnice prin campania de donare de sânge.
Iniţiativa OSUT – LSFMT depăşeşte pragul material, membrii care vor dona sânge doresc să ajute acei oameni din spitale care au nevoie de sânge. În ultimii doi ani spitalele au semnalat o criză de sânge din punct de vedere cantitativ, de aceea OSUT şi LSFMT prin iniţiativa lor doresc să promoveze acţiuni sociale chiar şi în apropierea celor mai mari festivaluri studenţeşti.
OSUT şi LSFMT nu consideră această donare de sânge o soluţie de ultim moment pentru salvarea bugetului pentru StudentFest şi Zilele Tehnice. Membrii acestor două organizaţii sunt hotărâţi să dovedească autorităţilor că în ciuda susţinerii de care nu beneficaiză au timp şi de acţiuni sociale.