In scoli se va face o singura ora, ministrul numara 3-5

In scoli se va face o singura ora, ministrul numara 3-5


Echipate cu blugi si bluze de promenada, doua eleve ale Colegiului Tehnic Media din Bucuresti discuta asezate pe treptele salii de sport. E prima zi de scoala, dupa vacanta de Paste, deci nu au venit pregatite pentru ora de educatie fizica. In timp ce rasfoiesc un catalog „Oriflame", trag cu ochiul la cei vreo doisprezece colegi care exerseaza aruncarea mingii la cosul de baschet.

Desi recunosc ca „nu se omoara cu sportul", elevii de a X-a se incrunta atunci cand ii intrebi ce parere au despre diminuarea numarului de ore alocate educatiei fizice sau despre ideea ministrului Educatiei de a fi chemati la scoala in weekenduri. „O porcarie. Dintr-atatea ore inutile tocmai la sport s-au gandit. Sambata dorm si eu pana tarziu, ies cu prietena sau stau pe internet, nu vin la scoala", spune Radu, luand la tinta cosul de baschet. „Astazi au venit putini, pentru ca nu erau siguri ca se fac ore.

In general avem participare buna la ore, dar depinde. La unele clase nu avem nici un scutit, la altele 90% dintre fete au scutiri, pentru ca sunt lenese si se iau unele dupa altele. Daca mie imi aduc scutire cu parafa medicului specialist, nu am ce sa fac", ne explica profesoara de educatie fizica Laura Nedelcu. Chiar si asa, in prezent, liceenii care doresc sa faca sport au la dispozitie doua ore pe saptamana, situatie ce se va schimba incepand cu anul viitor.