Pistele vopsite din Timisoara destinate bicicliștilor

Încă din primul an de existență, Verde pentru Biciclete a demarat o acțiune de strângere de semnături, concretizată cu realizarea mai multor piste de biciclete în Timișoara. Piste care, cu unele imbunătățiri potențiale, le-au dat curaj oamenilor să meargă pe bicicletă. 


Nu vrem să discutăm acum despre infrastructura pentru bicicliști în general, ci să ne focusăm pe o problemă stringentă, care apare periodic: în momentul în care plouă, pistele vopsite devin un adevărat patinoar. Pelicula de apă formată pe vopseaua specială determină alunecări, căzături și chiar răniri, ceea ce face ca aceste piste vopsite să fie periculoase. Umiditate, frunzele căzute, noroiul, apa care rămâne pe pistă sunt factori care fac impracticabile pistele vopsite.

Pentru o mai mare transparență, dorim să apelăm la bicicliștii din Timișoara și să aflăm experiența lor pe pistele vopsite de biciclete. Îi rugăm să ne trimită opiniile lor prin intermediul formularului aflat pe site-ul nostru: http://pedaleaza.ro/piste-pentru-biciclete/piste-vopsite/. Acestea vor constitui parte din argumentele pe care le vom inainta Municipalității.

În aceste condiții, ar trebui găsite soluții pertinente pentru aceste piste de biciclete, precum:
Folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară
Delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea cu aderență mare (eventual reflectorizantă)
Folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar.

Vă mulțumim pentru sprijin!!

Romina Faur
Coordonator Verde pentru Biciclete
www.pedaleaza.ro

contact @ pedaleaza.ro

fb.com/verdepentrubiciclete

tel: 0744614156