Bucatar timisorean in elita gastronomiei internationale


Timisoreanul Remus Tomici – bucătar șef Casa del Sole Sky - a făcut parte din echipa care a reprezentat România la Olimpiada Culinară de la Erfurt – Germania # IKA – Olympiade der Koche #, competiție organizată de Asociația Bucătarilor Germani care, din 4 în 4 ani, reunește reprezentanți din peste 50 de țări. La eveniment sunt prezenți cei mai buni bucătari din lume în creație, expunere și gătit live. 
România a fost reprezentată de mai multe echipe – naționala de seniori, naționala de juniori, regionala Moldovei și regionala București, plus echipa României de catering, cea care a obținut bronzul cu 2 timișoreni și 2 bucureșteni în componență.
Remus Tomici, Mărioara Vîrtop, Gabriel Sabadish, Marian Misircic au gătit un meniu pentru 150 de persoane având succes la publicul care a cumparat până la ultima porție tot ceea ce ei au pregătit.
Specialitățile au fost: supă cremă de dovleac cu spumă de spanac și crutoane de bacon și migdale; meniu vegetarian cu mix de fasole, linte, mazăre, cu sos de ardei gras; meniu de pește cu duet de somon-șalău in foi de alge nori, cu garniture de tăiței de legume și orez cu praz și sos de lămâie cu muștar; fel de bază – mușchiuleț de porc provencale, garnitură de cartofi cu brânză feta și pătrunjel, varză roșie cu miere și sos de soia și sos de piper roze; desert - cremă de brânză proaspătă cu lemongrass pe pat de mămăligă cu vanilie la grătar și sos de mentă cu merișoare.
IKA Olympiade der Koche are loc din 4 in 4 ani, în anii în care se desfășoară și Jocurile Olimpice de Vară. La concursul din acest an, Germania a obținut aurul, Suedia argintul și România bronzul – performanță importantă de care am mai avut parte prin anii 70-80.
Remus Tomici, bucătarul șef de la Casa del Sole Sky, are 38 de ani și s-a născut și format în Timisoara. Are 17 ani de bucătărie iar în ultimii 3 a participat la mai multe concursuri internationale și naționale. Competiția Medunarodni Kulinarski Festival de la Biser-Mora din Croația i-a adus 2 medalii de bronz și un aur, aur care l-a calificat la Olimpiada din Germania. A mai participat la Balkan Culinary Cup din Grecia. În 2011 a câștigat Cupa Banatului la Gătit iar săptămâna viitoare va participa la finala națională Metro Chef (24-25.10.2012 Bucuresti).
Pentru viitor își propune să participle la Campionatele Mondiale de la Luxemburg din 2014.