Pinguinii din apartament

Miercuri seara am ajuns tarziu acasa si frigul in apartament se simtea de cand am trecut pragul. Era si normal, afara rece si centrala termica nu era pornita. Dupa ce ma fac comod, imi propun sa ma abandonez pe canapea la tv pana in miez tarziu de noapte, dar nu inainte sa pornesc caldura.

Si cand sa readuc vara in casa, SURPRIZA, centrala nu functiona deloc. La naiba cu tehnologia. Ma pun si ii arunc priviri pline de sageti, dar tot nu reusesc sa-i dau de capat. Incep si caut pe net sa vad ce gasesc despre centrale termice Mistral, dar spre dezamagirea mea este cea mai lipsita de informatii din toate tipurile posibile.
Am vazut la alte modele manuale de functionare, ghid de montaj si date tehnice, dar modelul asta idiot nu avea decat pret si cateva detalii ce ti le furnizeaza si tipul de la tejgheaua din piata de legume.
Este miezul noptii. Pe cine dracu sa sun la ora asta? Nu am pe cine si doar sa sun sa ma plang nu-si are sensul. Asa ca nu am alternative si incep sa caut dupa pilote prin casa sa suplinesc frigul de 10 grade.
Si pana la urma plictisit de programul difuzat la tv, imi strang paturile adunate intr-un morman in mijlocul casei si pornesc spre pat sa ma i-au la trante cu Mos Ene.
Era un frig de nu-mi permiteam nici sa adorm relaxat, dormite sa-mi propun sa visez ceva frumos. Dar pana la urma stratul de gheata formata pe gene a facut sa ma cufund intr-un somn adanc, manat de speranta ca nu ma voi trezi turture dimineata.
In jurul orei 9:00 am reusit sa-mi rascai gheata de pe ochi si sa ma trezesc. La fiecare rasuflarea lansam aburi ce se transformau in gheata si picau rasunator pe plapuma inghetata. Ma uitam uluit si ma gandeam sa nu cumva sa deranjez vreun pingui care s-a adapostit prin camera, la frigul ideal ce era in apartament.
Incep sa sun de nebun pt. a gasi pe cineva sa repare idiotenia asta de centrala. Din fericire pe la ora 13:00 am avut mesterul la usa si in mai putin de 2 ore a reusit sa remedieze defectiunea.
In casa a revenit caldura, iar ca sa pot sa ma dezghet pe deplin, mi-am pregatit o baie fierbinte si timp de mai bine de o ora, m-am abandonat cu radioul pe Europa FM.
Iar acum cu pielea incretita de la stat atata in apa fierbinte, m-am gandit sa ofer un sfat practic si gratuit: mizati pe centrale termice de calitate, in caz contrar asteptati vizita pinguinilor!